Eerste elftal

Norwich City zette alles op alles om Tzolis terug te halen naar Engeland

Norwich City zette alles op alles om Tzolis terug te halen naar Engeland

Al na een half jaar kwam er een einde aan de huurperiode van Christos Tzolis bij FC Twente. De Griek werd afgelopen zomer gehaald als vervanger van zijn landgenoot Dimitris Limnios die zwaar geblesseerd raakte tijdens een interland van Griekenland. Tzolis kwam binnen met een prijskaartje om zijn nek van 8 miljoen euro, maar kon de torenhoge verwachtingen op enkele vlagen na nooit waarmaken.

In de uitwedstrijd tegen Feyenoord raakte hij geblesseerd aan zijn knie en kreeg de linksbuiten toestemming om te revalideren bij Norwich City. Eind december werd de trainer die Tzolis niet zag zitten ontslagen, maar zijn vervanger David Wagner dacht daar anders over. Terwijl de Griek al was teruggekeerd bij FC Twente liet de oefenmeester in de media weten zeer gecharmeerd te zijn van Tzolis. Echter was het terughalen onmogelijk omdat er geen clausule was opgenomen in het huurcontract.

Althans dat dacht de buitenwereld. Norwich-trainer Wagner laat weten dat de club zelf actie heeft ondernomen om Tzolis terug te halen naar Engeland. "Het was onze gezamenlijke beslissing, en niet zozeer de mijne. Toen we hem enkele weken geleden bespraken was de boodschap duidelijk: Tzolis kon niet worden teruggeroepen." Toch lukte het en dat is volgens Wagner te danken aan Steward Webber, de technisch directeur van The Canaries.

"Alle credits gaan naar Steward die er echt alles aan heeft gedaan om Tzolis terug te halen. Hij dacht: Als hij bij FC Twente niet speelt, dan kunnen we hem proberen terug te halen en meenemen in ons traject. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Zelf was Tzolis positief. Dat het lukte hem terug te halen is voor het grootste deel te danken aan Steward. Ik ben er heel blij mee", besluit Wagner in gesprek met het Britse EDP.

Tzolis kwam tot 10 wedstrijden in de eredivisie waarvan de helft als invaller. In de 422 minuten die hij speelde scoorde hij één doelpunt. Dit was in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Griek tekende voor de 2-0.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties