Eerste elftal

NOS-commentator overtuigd van groot voordeel FC Twente in strijd om bovenste plekken

NOS-commentator overtuigd van groot voordeel FC Twente in strijd om bovenste plekken

Als enige ploeg van de top vijf in Nederland is FC Twente momenteel niet actief in Europees verband. De Tukkers plaatsten zich wel voor Europees voetbal, maar hadden pech met de loting en werden in de play-offs van de Conference League met 2-1 uitgeschakeld door het Italiaanse Fiorentina. Wellicht kan dit in het restant van het seizoen een voordeel zijn voor FC Twente.

Ajax en PSV spelen op 16 en 23 februari nog tussenrondes in de Europa League. Ajax neemt het op tegen Union Berlin, de nummer twee van de Bundesliga. PSV speelt tegen Europa League-recordkampioen Sevilla CF. Feyenoord komt vanaf de achtste finale weer in actie, AZ doet dat in de Conference League.

NOS-commentator Jeroen Elshoff is ervan overtuigd dat het spelen van Europees voetbal grote invloed gaat hebben op de competitie. "Ze zitten allemaal dicht bij elkaar. Je hebt nu ook te maken met een seizoen met een WK ertussen, dus het is fysiek gezien allemaal heel anders. Je begint weer op 6 januari en gaat helemaal door tot 28 mei", vertelt Elshoff bij de NOS Voetbalpodcast.

"Als je lang in Europa blijft, kom je in een enorm ritme. Dat gaat straks blessures en krachtverlies opleveren. Degene die daar goed mee omgaat, zal de titelrace langer volhouden op het moment dat het zo dicht bij elkaar blijft. Het is fysiek gewoon zwaarder. Twente kan straks van wedstrijd naar wedstrijd gaan werken. Als zij erbij blijven zonder blessures, denk ik dat zij daar groot voordeel van gaan hebben", besluit de NOS-commentator.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties