Eerste elftal

"Nu zie je wel echt dat je Jong Twente in de KKD mist"

"Nu zie je wel echt dat je Jong Twente in de KKD mist"

Bij de vorige wedstrijd tegen PSV zaten er al een aantal jeugdspelers op de bank bij FC Twente. Vanavond tegen sc Heerenveen is het aantal afwezigen alleen nog maar groter, waardoor er weer wat jeugdspelers op de bank zullen zitten. Het is voor FC Twente wat lastiger om dit soort spelers in te passen dan voor clubs als AZ en Ajax.

Dit komt omdat de Tukkers geen jeugdteam in de Keuken Kampioen Divisie hebben spelen, in tegenstelling tot Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht. "Nu zie je wel dat je Jong Twente in de KKD mist", vertelt Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "AZ kan spelers moeiteloos inpassen en bij PSV en Ajax zie je het ook."

FC Twente heeft momenteel geen jeugdteam in de KKD, omdat het veel geld kost. Momenteel wordt het geld in andere dingen geïnvesteerd, bijvoorbeeld het bouwen van een nieuw trainingscomplex, al is het nog niet helemaal zeker of dat doorgaat. Het is echter wel iets wat de club in de toekomst wil. "De nieuwe technisch directeur Arnold Bruggink is daar heel erg voor. Streuer is ook wel voor jeugd, maar je moet wel een goed vangnet hebben", aldus Van Wissing.

In het verleden heeft Jong FC Twente twee seizoenen in de eerste divisie gespeeld. In 2013 werd het jeugdteam samen met Jong Ajax en Jong PSV toegevoegd aan de competitie. In het eerste seizoen eindigde de ploeg zeventiende van de twintig teams, het jaar erop eindige Jong FC Twente als dertiende. Daarna verliet de ploeg de competitie wegens financiële problemen bij de club.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties