Eerste elftal

Ünüvar blij met transfer naar FC Twente: "Ik kreeg de kans niet bij Ajax"

Ünüvar blij met transfer naar FC Twente: "Ik kreeg de kans niet bij Ajax"

Naci Ünüvar wordt komend seizoen voor één seizoen gehuurd van Ajax. De 20-jarige speler is op dit moment een van de weinige buitenspelers in de selectie van FC Twente. Tijdens de eerste training was hij direct het middelpunt van de aandacht, en werd gevraagd over zijn transfer naar FC Twente. Hij geeft aan niet de kans te hebben gekregen bij Ajax, en komend seizoen wil laten zien wat hij in petto heeft.

"Toen ik mijn debuut maakte in de bekerwedstrijd bij Ajax bleef het bij slechts één wedstrijd. Verder heb ik veel bij Jong Ajax gespeeld, daar was ik ook direct beslissend. Vooral twee seizoenen geleden, toen had ik hele goede cijfers", vertelt Ünüvar in gesprek met NOS.

"Ik heb destijds niet de kans gekregen en ging dus verder kijken. Uiteindelijk kwam FC Twente en dat was direct een goede match. Ik ben superblij en trots dat ik hier mag staan. Elk traject van een speler is anders, sommige zijn al klaar op hun 16e en anderen pas wat later. Bij mij gaat dat traject verder bij FC Twente, het is een mooi podium om hier te spelen. Het is aan mij om te laten zien wat ik kan", aldus Ünüvar over zijn transfer naar FC Twente.

"Ik heb mijn cijfers laten zien bij Ajax en dat sprak voor zich. Maar ik heb de kans niet gekregen. Daarom ben ik heel blij en trots dat ik nu hier mag staan", vervolgt Ünüvar. De jonge buitenspeler scoorde in dat seizoen maar liefst 16 keer en gaf 12 assists in 33 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

"Hij is een creatieve speler. Een buitenspeler aan de zijkant. Als wij op de helft van de tegenstander spelen, kan hij een tegen een zijn tegenstander pijn doen. Maar het moet wel duidelijk zijn dat hij afgelopen seizoen niet veel heeft gespeeld in Turkije. Wij hopen dat we hem hier wel een succesvol jaar kunnen geven", vertelt trainer Oosting over Ünüvar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties