Eerste elftal

Officieel: Vanaf seizoen 2025-2026 geen kunstgrasvelden meer in de eredivisie

Officieel: Vanaf seizoen 2025-2026 geen kunstgrasvelden meer in de eredivisie

Vanaf het seizoen 2025-2026 zullen alle wedstrijden in de eredivisie op natuurgras of hybridevelden gespeeld worden. Alle clubs uit het betaald voetbal stemden in op deze nieuwe regel. Na komend seizoen zal er dus niet meer gespeeld worden op een kunstgrasveld op het hoogste niveau van Nederland.

De clubs uit het Nederlands betaald voetbal hebben daarover gestemd op de Algemene Vergadering Betaald Voetbal. In een eerder stadium waren de eredivisieclubs al unaniem eens over de invoering van deze regels, maar nu is er ook steun vanuit de Keuken Kampioen Divisie-clubs.

Dat houdt in dat er vanaf het seizoen 2025-2026 niet meer op kunstgras gespeeld wordt in de Eredivisie. Door de vergoeding die clubs krijgen als ze overstappen op natuurgras of hybridevelden, neemt het aantal kunstgrasvelden in het Nederlands betaald voetbal al langere tijd af. Deze route is sinds 2018 in gang gezet met de Eredivisie Veranderagenda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties