Eerste elftal

Onbegrip over boze reactie Smal na wissel: "Hier is Weghorst een lieve jongen bij"

Onbegrip over boze reactie Smal na wissel: "Hier is Weghorst een lieve jongen bij"

Gijs Smal gaf afgelopen wedstrijd in het duel tegen Go Ahead Eagles zijn eerste assist in de eredivisie dit seizoen. Daar waar dat vorig seizoen zijn kracht was, tien assists, had hij hier de afgelopen tijd nog wat moeite mee. De linksback werd in de zeventigste minuut gewisseld en was hier absoluut niet over te spreken. Hij reageerde boos en stapte woedend van het veld af.

De linksback werd in de zeventigste minuut gewisseld voor Anass Salah-Eddine, Smal was hier absoluut niet blij mee. De 26-jarige verdediger uit De Rijp liet dit merken vanwege zijn geïrriteerde gedrag. Tijmen van Wissing begrijpt hem wel. "Ik vond het een logische reactie, dit kennen we van Gijs Smal", oordeelt hij bij de Oosttribune.

Nico Wantia is het hier absoluut niet mee eens en begrijpt niet waarom Van Wissing dit als logisch bestempelt. "Een logisch reactie? We hebben het toch al vaker gehad over die houding van gefrustreerde spelers die gewisseld worden. Ik neem aan dat ze daar toch ook in Enschede over praten met spelers in kwestie." Zeker na een duel waarin je zo goed speelde snapt Wantia de reactie van Smal niet. "Dan heb je nu een wedstrijd met assist, dan heb je gewoon een reden om blij te zijn. Dan kan je toch normaal reageren en mensen een handje geven die op de bank zitten?"

Leon ten Voorde snapt net als Wantia helemaal niks van de reactie van Smal na zijn wissel. "Ik vond het zo gek, daar is Wout Weghorst een lieve jongen bij. Dan sta je 3-0 voor, Salah-Eddine is in de winterstop gehaald en heeft nog geen minuut gespeeld, die komt dan in het veld en dan gaat hij woedend het veld af. Alsof je de heer Smal niet mag wisselen een kwartier voor tijd", vertelt Ten Voorde bij De Ballen Verstand.

Michal Sadílek werd ook gewisseld en gaf het voorbeeld hoe het wel moet volgens Ten Voorde. "Hij wil hogerop, als je tevreden bent met dit niveau dan moet er echt nog wel wat bij. Sadílek speelde wel een goede wedstrijd en werd ook een kwartier voor tijd gewisseld. Hij doet wel normaal, geeft iedereen keurig een handje en die begrijpt dit. Je doet dit met elkaar, echt een belachelijke actie. Meneer stapte als een donderwolk van het veld af, doe even normaal", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties