Eerste elftal

Onbegrip over slachtofferen van Thesker: "Dan komt hij in zijn zwakte"

Onbegrip over slachtofferen van Thesker: "Dan komt hij in zijn zwakte"

FC Twente ging woensdagavond in het AFAS Stadion in Alkmaar keihard onderuit in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek kreeg een 4-0 nederlaag te verwerken tegen AZ. Clubwatcher Leon ten Voorde wist niet wat hij zag en is erg geschrokken.

"De manier waarop FC Twente gespeeld heeft, niet de nederlaag want dat wist je. Want AZ is gewoon veel beter dan Twente op dit moment", reageert Ten Voorde desgevraagd. "De manier van spelen ben ik echter wel van geschrokken, omdat iedereen toch dacht aan het eerste halve uur tegen FC Utrecht, met 4-4-2, misschien gebeurt er wel wat, maar daar was woensdagavond niets van over."

Wagenaar was woensdagavond aanwezig bij de wedstrijd tussen AZ en FC Twente en trok een pijnlijke conclusie. "Je vraagt je ook echt af: wie kan er scoren?", is ze kritisch op de aanvallers. "Je komt nooit in scoringspositie", vervolgt Ten Voorde in de rubriek De Ballen Verstand.

"Ik had het er met Assaidi ook nog over en hij zegt: we missen stootkracht voorin, maar we hebben ook verdedigers nodig anders krijgen we al die goals tegen. Dat is wel een beetje het kip en het ei verhaal. Als je voorin niet wat meer mankracht gaat zetten, dan kom je niet tot scoren", aldus Wagenaar. "De aanvallers moeten van heel ver komen en als ze eenmaal bij de goal zijn dan hebben ze geen steun meer", realiseert Ten Voorde zich.

[google]Aanvallend was er genoeg te zeggen over FC Twente, maar ook verdedigend liet de ploeg steken vallen. Zo werd aanvoerder Stefan Thesker na een half uur gewisseld. Velen dachten aan een blessure, maar hij werd geslachtofferd. "Hij was fit, maar hij speelde niet goed. Ik vind het wel heel gek dat je je aanvoerder, die eindelijk fit is en voor de tweede keer weer speelt, na 35 minuten slachtoffert", bekritiseerd Ten Voorde FC Twente-trainer Gertjan Verbeek.

Volgens Ten Voorde heeft het alles te maken met het systeem. "Hij wordt slachtoffer van het systeem, want hij komt door de manier van spelen van FC Twente op Jahanbaksh te spelen als centrale verdediger. Dan komt hij in zijn zwakte, waardoor hij dus het slachtoffer van het systeem wordt. Om hem dan na 35 minuten te wisselen vind ik heel gek", besluit Ten Voorde.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties