Eerste elftal

Onbegrip over steunbetuiging van spelers aan Brenet na doelpunt: "Zo zet je je club voor schut"

Onbegrip over steunbetuiging van spelers aan Brenet na doelpunt: "Zo zet je je club voor schut"

Joshua Brenet is veroordeeld wegens het tweemaal rijden zonder geldig rijbewijs. Hij werd veroordeeld tot een onvoorwaardelijk celstraf van één maand. FC Twente besloot het contract van de rechtsback te ontbinden. Tijdens de wedstrijd tegen Heracles toonden de spelers na het doelpunt hun steunbetuiging richting Brenet.

Nico Wantia verbaasde zich over deze reactie. "De halve selectie toonde een steunbetuiging na de goal voor Brenet. Dat dansje was een steunbetuiging aan het adres van hem, terwijl hij toch veroordeeld is en de cel in moet. Ze konden toch ook een appje sturen met een steunbetuiging. Ze hoeven niet publiekelijk achter een speler te gaan staan. FC Twente heeft niet zonder reden afscheid genomen van hem", oordeelt hij bij de Oosttribune.

Tijmen van Wissing snapt Wantia, maar relativeert de reactie. "FC Twente kon niet anders, maar je hebt geproefd hoe de selectie en trainer er over denken. In de groep zitten spelers die vinden dat Brenet bij Twente had moeten blijven. Ik had het vreemder gevonden als ze een steunbetuiging met Joshua Free op een shirtje hadden gezet."

Ten voorde snapt ook niks van de steunbetuiging. "FC Twente heeft Brenet al twee jaar de handen boven het hoofd gehouden en er speelde veel meer dan die spelers wisten. De club maakt een terechte beslissing en dan vind ik het een onhandig gebaar richting je eigen werkgever. Je moet het gewoon niet doen, Brenet heeft namelijk heel veel kansen gehad. Het is gewoon echt ongepast", oordeelt hij bij De Ballen Verstand.

Deze reactie had wat Wantia betreft voorkomen kunnen worden. "Als je het een beetje aanvoelt dan weet je dat dit gaat gebeuren. Je zet zo je club voor schut, want eigenlijk zijn ze het oneens met de clubleiding." Van Wissing is het hier niet mee eens. "Ik weet vrijwel zeker dat het benoemd is dat er geen ruimte was voor zulk soort openlijke steunbetuigingen. Geen gedoe met shirtjes dat had ik al vernomen, maar dat je ook expliciteit moet noemen dat je niet een juichgebaar mag maken is wel heel streng."

Wantia blijft bij zijn punt. "Die spelers kunnen ook wel nadenken. Als het zo’n goede jongen voor de groep is, dan had de groep ook goede jongens voor Brenet kunnen zijn. En kunnen zeggen dat als er een rechtszaak is en je wordt voor tweede keer veroordeeld dan is het misschien handiger om naar de rechtszaak te gaan in plaats van te trainen. Alleen die sociale controle is er ook niet geweest", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties