Eerste elftal

Onbegrip over wissel Pröpper: "Neem gewoon het risico"

Onbegrip over wissel Pröpper: "Neem gewoon het risico"

FC Twente heeft dure punten verloren in strijd om de Champions League tickets. De Tukkers namen het zondagmiddag op tegen het AZ van Maarten Martens. De club uit Enschede ging met 2-1 onderuit in het AFAS Stadion. In de 57e minuut werd aanvoerder Robin Pröpper gewisseld voor Alec van Hoorenbeeck. Het was diezelfde centrale verdediger die in de 66e minuut uitgleed, waardoor Vangel Pavlidis de winnende kon binnenschieten.

Pröpper kreeg in de dertigste minuut een gele kaart na een harde overtreding op rechtsbuiten Ibrahim Sadiq. De centrale verdediger verliet in de 66e minuut het veld. Scheidsrechter Danny Makkelie waarschuwde de aanvoerder in de rust al voor een tweede gele kaart. Oosting gaf in het interview na afloop van de wedstrijd de reden van deze wissel aan. "Het is een afweging en ik heb hem uit angst voor een tweede gele kaart gewisseld", vertelt hij tegenover ESPN.

Karim El Ahmadi snapt niks van deze beslissing. "Ik vind het niet slim om Pröpper eraf te halen in de 57e minuut. Het staat 1-1, dus dan ben je er eigenlijk al. Volgende week speel je tegen Volendam in eigen huis. Met alle respect voor hen, maar die moet je ook gewoon kunnen winnen met Pröpper er niet bij", oordeelt hij na afloop van de wedstrijd.

De oud-speler van FC Twente begrijpt niet waarom Oosting zo terughoudend was met de aanvoerder van de Tukkers. "Ik denk dat je dan vandaag met Pröpper gewoon het risico had moeten nemen. Ook al zou hij dan die tweede vandaag pakken, het was gewoon belangrijk dat je gelijkspel binnen zou halen. Dan was je er namelijk, dus daarom vind ik dat niet echt een hele slimme keuze", besluit hij.

Opinie: Had Oosting Pröpper moeten laten staan? Laat het weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties