Eerste elftal

Onbegrip voor teleurstelling van supporters: "Verstandige trainers doen dat niet, hè"

Onbegrip voor teleurstelling van supporters: "Verstandige trainers doen dat niet, hè"

Na alle kritiek beleefde Daan Rots zondag een heerlijke middag op De Adelaarshorst: de rechtsbuiten was tegen Go Ahead Eagles betrokken bij alle drie de doelpunten van FC Twente. Waar veel supporters voor de wedstrijd negatief waren over Rots, nam positivisme na de wedstrijd de overhand: bijna 1.800 supporters gaven de Grollenaar op onze website een gemiddeld cijfer van 7,7 op 10. Dit was het op-drie-na hoogste cijfer van alle spelers van FC Twente.

"Hij lag natuurlijk zwaar onder vuur bij de aanhang", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Voor de wedstrijd zag ik Tweets van mensen die teleurgesteld waren over de vleugelbezetting. Ze verwachtten Van Bergen en Taha en kregen Rots en Regeer."

"Ik vind het wel opmerkelijk om een beetje in het brein van die mensen te kruipen. Dan verwacht je dus dat een trainer twee buitenspelers tegelijk gaat wisselen. Verstandige trainers doen dat niet, hè. Ik ben zó blij dat die mensen geen trainers zijn. Als iemand één goede actie maakt, moet die gelijk in de ploeg. Maar er is geen verstandige trainer die voor een wedstrijd zijn beide buitenspelers zomaar gaat wisselen. Als je dat doet, heb je er weinig kaas van gegeten", aldus de clubwatcher.

"Rots had twee voorassists en een echte assist. De acties van Rots waren bepalend, dus ik vind dat de term voorassist van toepassing is op deze treffers. De derde goal was een echte assist. Dat was een heel fijn passje op Taha, heel goed in de loop op de juiste snelheid", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties