Eerste elftal

Onder21 zet mega stap richting kampioenschap na overwinning op De Graafschap

Onder21 zet mega stap richting kampioenschap na overwinning op De Graafschap

FC Twente/Heracles Onder21 speelde zaterdag de belangrijke wedstrijd voor het kampioenschap tegen De Graafschap Onder21. De club uit Doetinchem zou zeker zijn van de titel als het van de Tukkers won. De rollen na de wedstrijd waren echter omgedraaid, aangezien de Superboeren eerst een voorsprong hadden van één punt. Na het verlies had de ploeg van Nicky Kuiper deze voorsprong overgenomen.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Janssen, die een belangrijke rol zou gaan spelen in de wedstrijd. FC Twente/Heracles Onder21 startte sterk aan de eerste helft, waardoor het al snel op voorsprong kwam. De doelpuntenmaker na een fraaie aanval was Sander Sybrandy. In de slotfase gaf arbiter Janssen een rode kaart aan De Graafschap-verdediger Joran Hardeman. Stan Wevers klaagde hierover, hij oordeelde de tackle als op de bal, waarna hij ook kon vertrekken met twee gele kaarten. Na een hectische slotfase eindigde de wedstrijd in 1-0.

Met deze overwinning neemt FC Twente/Heracles Onder21 de leiding over van De Graafschap Onder21. Met nog één wedstrijd te spelen en een voorsprong van één punt moeten de Tukkers winnen om zeker te zijn van het kampioenschap. Ze spelen thuis tegen Go Ahead Eagles op 16 december. De Superboeren reizen af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Mocht de FC Twente/Heracles kampioen worden, dan is promotie uitgesloten. FC Twente en Heracles hebben afgesproken dat ze de komende drie seizoenen niet willen promoveren naar de Tweede Divisie.

fctwenteheraclesacedemie speelronde13 divisie1 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties