Eerste elftal

Ongeslagen Oosting niet verrast door vliegende start bij FC Twente

Ongeslagen Oosting niet verrast door vliegende start bij FC Twente

Joseph Oosting kent een uitstekende start als de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. Hij moest vroeg aan de bak in verband met de voorrondes van de Conference League, maar na anderhalve maand zijn de statistieken prima. In de voorbereiding hield alleen Schalke FC Twente af van winst door een gelijkspel (2-2), in de Conference League is de ploeg met twee overwinningen en een gelijkspel nog ongeslagen en ook de competitiestart is uitstekend met een 4-1 overwinning op Almere City FC.

Is de trainer zelf verrast door zijn goede start? "Nou, ik ben niet verrast dat we goed zijn begonnen. Ik heb een zorgvuldige analyse gemaakt van FC Twente voor ik hier aan de slag ben gegaan. Wat zijn de krachten, waar liggen de minpunten, waar kunnen we nog wat winst behalen? En dan kom je toch wel tot de conclusie dat de weg die deze club was ingeslagen, in de manier van voetballen, dicht ligt bij wat wij als staf voor ogen hebben."

"Er zal hier en daar nog wel eens een keer iets veranderen", vervolgt Oosting in gesprek met Voetbal international. "Maar het was in principe niet zo ingewikkeld allemaal. Tot zover gaat het goed. We willen op termijn graag nog wat stappen maken, dus we moeten zorgen dat we deze lijn doortrekken."

Hoe kijkt de trainer terug op de wedstrijd tegen Almere City FC? "We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. We hebben dominant gevoetbald, veel kansen bij elkaar gespeeld. Voor rust alleen al zes, volgens mij. Ik weet als oud-prof wel dat niet iedere kans automatisch een goal is, maar ik vind wel dat we toen al hadden moeten scoren. Dan geef je jezelf wat lucht en wordt je manier van voetballen ook beloond."

"Maar na rust gingen we op dezelfde manier verder en scoorden we op de goede momenten, goede goals ook. Bij 0-2 vloog er een zondagsschot van Danny Post in en maakten we het onszelf nog wel even moeilijk, gingen zij er nog in geloven. Dus als ik heel kritisch ben op mijn jongens kan ik zeggen dat we het goed hebben gedaan, eerste wedstrijd gewonnen, maar het mag eigenlijk niet gebeuren dat we het toch nog een fase lastig hebben gekregen. Los van het feit dat zij niet zoveel kansen hebben gecreëerd."

Komende donderdag wacht de volgende test, dan reist de ploeg af naar Letland om tegen Riga FC een 2-0 voorsprong te verdedigen. Als FC Twente doet wat het moet doen, dan wacht in de play-offs de eerste échte test. Na de 3-1 overwinning tegen NK Maribor is de verwachting dat Fenerbahce de tegenstander gaat worden. De winnaar van de play-offs plaatst zich voor de poulefase.

Poll

Welk cijfer geef jij Oosting voor zijn prestaties tot nu toe?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties