Eerste elftal

Ongeslagen reeks Oosting duurt voort: "Het piept en het kraakt"

Ongeslagen reeks Oosting duurt voort: "Het piept en het kraakt"

FC Twente heeft op zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe eredivisie seizoen met 3-1 gewonnen van PEC Zwolle. Trainer Joseph Oosting blijft daarmee dit seizoen nog ongeslagen in alle competities.

Het was een moeizame wedstrijd voor FC Twente. Ondanks een snelle 1-0, werd er via de penaltystip gelijk gemaakt door Ferdi Druijf. "De tweede helft hebben we een bepaald karakter gezien, die toonde dat we hier absoluut wilden winnen", vertelt trainer Joseph Oosting op de clubsite van FC Twente.

Afgelopen week waren er veel twijfelgevallen bij FC Twente. Zo deden Vlap en Steijn niet mee tegen Riga FC, maar kon Steijn vandaag wel weer 90 minuten spelen. "Het piept en kraakt een beetje en dat weten we ook, maar we zijn doorgegaan en hebben er alles aan gedaan om hier te winnen. Dat is gelukt en dat vind ik heel erg knap."

In de eerste helft vielen Regeer en Brenet geblesseerd uit. "Ik maak mij geen grote zorgen om hen. Ze konden niet verder en daar gaan we naar kijken, dat doen we morgen", vertelt Oosting met een gerust hart.

Aanvoerder Robin Pröpper kende een zware wedstrijd tegen PEC Zwolle, met name aan het eind van de eerste helft. "We hebben diep moeten gaan. We hadden wat pijntjes en PEC Zwolle was fel, vooral in het begin toen ze veel overtredingen maakten. We zijn de hele wedstrijd de bovenliggende partij geweest en hebben constant de druk erop gehouden. Na de rust kwamen we scherp uit de kleedkamer en daar hebben we het verschil gemaakt. We moesten wat meer laten zien dat wij de betere ploeg zijn en dat ging de tweede helft een stuk beter."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties