Eerste elftal

Ontevreden Verbeek slachtofferde aanvoerder: "Van die tactiek kwam niks terecht"

Ontevreden Verbeek slachtofferde aanvoerder: "Van die tactiek kwam niks terecht"

Stefan Thesker keerde in de bekerwedstrijd tegen AZ terug in de basis van FC Twente en kreeg meteen de aanvoerdersband. De aanvoerder van de Tukkers werd echter voor rust al naar de kant gehaald door trainer Gertjan Verbeek. De oefenmeester was ontevreden over de Duitser en voelde zich genoodzaakt om in te grijpen.

[google]"Ik heb Thesker het voordeel van de twijfel gegeven, maar hij bleek er nog niet aan toe te zijn", laat Verbeek weten in gesprek met de NOS. "Daardoor moet je de impopulaire maatregel nemen om je aanvoerder na een half uur eraf te halen. Dat is niet leuk."

Thesker zakte genadeloos door het ijs, waardoor het tactische strijdplan van Verbeek faalde. "Stefan hield continu Cuevas bij hem, terwijl ik vond dat Cuevas veel meer naar voren moest spelen op Svensson", aldus Verbeek bij FOX Sports. "Want nu moest Assaidi continu op Svensson spelen en dat was niet de afspraak. Assaidi zou zich bemoeien met de centrale verdediger. Van die tactiek kwam niks terecht", foetert hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties