Eerste elftal

Ontslagen Brenet is clubloos, maar krijgt wel oproep van bondscoach Dick Advocaat

Ontslagen Brenet is clubloos, maar krijgt wel oproep van bondscoach Dick Advocaat

Joshua Brenet heeft sinds zijn ontslag eind maart geen wedstrijd meer gespeeld. Toch is de rechtsback opgeroepen door bondscoach Dick Advocaat, de bondscoach van Curaçao. Brenet speelde in het verleden twee interlands voor het Nederlands elftal, maar heeft compensatie gekregen waardoor hij nu uit kan komen voor Curaçao. De ambitie is deelname aan het WK in 2026.

Curaçao is in groep C ingedeeld voor de WK-kwalificatiewedstrijd. Het zal het moeten gaan opnemen tegen Haïti, Sint-Lucia, Barbados en buurland Aruba. De eerste en tweede plaats geven recht op een plek in de finaleronde van de kwalificatie. Er wordt twee keer thuis en twee keer uitgespeeld door iedere ploeg. De definitieve selectie voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden wordt op 20 mei bekendgemaakt. In 2026 zal het WK in de Verenigde Staten, Mexico en Canada plaatsvinden.

Joshua Brenet werd eerder dit jaar door de rechter veroordeeld tot een maand gevangenisstraf. De rechtsback van FC Twente stond voor de politierechter omdat hij twee keer werd aangehouden, terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Deze was ingenomen na het rijden onder invloed. De rechter heeft hem naast de onvoorwaardelijke celstraf tevens een taakstraf opgelegd van 20 uur. Dit was een voorwaardelijke taakstraf die hij in 2021 opgelegd kreeg vanwege het naar de keel grijpen van zijn vriendin.

Poll

Verdient Brenet een tweede kans bij FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties