Eerste elftal

Oosting heeft keuzes op linksback: Voor wie zou jij gaan?

Oosting heeft keuzes op linksback: Voor wie zou jij gaan?

Vanmiddag speelt FC Twente om 14:30 uur op bezoek bij FC Volendam. Trainer Joseph Oosting heeft op linksback wat te kiezen. De 51-jarige oefenmeester kan niet beschikken over vleugelverdedigers Gijs Smal en Joshua Brenet. Alfons Sampsted zal de rechtsback zijn, maar wie staat links achterin? Wordt het Mats Rots, Alec van Hoorenbeeck, Michal Sadílek of Youri Regeer?

Mats Rots

Rots maakte in de vorige eredivisiewedstrijd, thuis tegen PEC Zwolle (3-1), zijn basisdebuut voor FC Twente. Hij speelde een goede pot en kwam niet in de problemen. Op bezoek bij Fenerbahce speelde de zeventienjarige verdediger een minder goede wedstrijd. Oosting gaf voor de tijd nog aan dat Rots niet zou spelen in de overweldigende entourage in Istanbul, maar liet hem toch invallen. Het ging Rots allemaal een beetje boven de pet.

Een van de redenen dat Oosting hem op voorhand niet wilde laten spelen, is dat een jonge speler in zo'n entourage ook een terugval kan krijgen in zijn ontwikkeling. Rots is echter niet snel van de leg. Als zijn reactie op de wedstrijd in Turkije goed is geweest, is de kans aanwezig dat Oosting zal kiezen voor de verdediger uit Groenlo.

Alec van Hoorenbeeck

Van Hoorenbeeck is inmiddels 2,5 week bij FC Twente. De Belgische verdediger wordt gehuurd van KV Mechelen. Eigenlijk is de linkspoot een centrale verdediger, maar Van Hoorenbeeck zou ook als linkervleugelverdediger uit de voeten kunnen, ook al is dat niet zijn beste positie. Als Oosting het niet aandurft met de zeventienjarige Rots, zou Van Hoorenbeeck een optie kunnen zijn. Hij viel tegen Fenerbahce niet goed in, maar zou tegen FC Volendam een nieuwe kans kunnen krijgen tegen een beduidend mindere tegenstander.

Michal Sadílek

Sadílek speelt niet graag als linksback, maar kan er wel uit de voeten. Dat liet hij afgelopen donderdag weer zien, toen hij op die positie speelde tegen Fenerbahce. Het is een zekere optie, je weet wat je aan Sadílek hebt. Youri Regeer en Mathias Kjolo zouden dan samen op het middenveld kunnen. Echter speelt de Tsjech liever niet als linksback en is hij een belangrijke schakel op het middenveld.

Youri Regeer

Regeer begon tegen Fenerbahce als linksback. Afgezien van zijn domme rode kaart, speelde de twintigjarige middenvelder een aardige wedstrijd. Oosting zou wellicht weer kunnen zien voor Regeer. Sadílek en Kjolo zouden dan het middenveld vormen samen met Sem Steijn.

Poll

Voor wie zou jij gaan op linksback?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties