Eerste elftal

Ook begrip voor boosheid Velazquez: VAR had moeten ingrijpen na de 2-0 van FC Twente

Ook begrip voor boosheid Velazquez: VAR had moeten ingrijpen na de 2-0 van FC Twente

Afgelopen weekend wist FC Twente voor het eerst sinds 23 oktober 2022 weer een uitwedstrijd te winnen. Toch ging het na afloop met name over de trainer van Fortuna Sittard. Die reageerde nogal overspannen na de tegengoals van FC Twente. Hij probeerde eerst de zijkant van de dug-out door te slaan om vervolgens een iPad door de dug-out te smijten. Voormalig FC Twente-trainer Rob Baan veroordeelt het gedrag van de Spanjaard, maar weet ook waar een deel van de frustratie vandaan komt.

"Ik geloof dat ik één keer een rode kaart heb gehad, vanwege commentaar op de leiding", blikt Baan terug in gesprek met Wesley van Oevelen van het AD. "Met dit gedrag help je je ploeg niet. Je ziet dat Diego Simeone er bij Atletico Madrid mee begonnen is en steeds meer trainers het doen. Jürgen Klopp bij Liverpool, Antonio Conte bij Chelsea... Je moet rustig blijven en overzicht houden, zoals Erik ten Hag dat doet."

Toch is Baan van mening dat Velazquez wel degelijk een reden had om boos te zijn en dan met name bij de 2-0 van FC Twente. "Ja, ik vind dat hij gelijk had. Er was een overtreding. De bal lag niet stil en daarna scoorde FC Twente. Daar heb je dan toch ook een VAR voor? Die hadden in moeten grijpen."

Maar het is nog altijd geen excuus om je vervolgens zo agressief te gedragen. "Dan nog vind ik dat Velazquez dit gedrag niet kan vertonen. Ik geloof dat die man best zijn vak verstaat, maar op dit vlak spoort hij niet. Dit slaat ook over op je spelers. Je hoort je te beheersen, dat is onderdeel van je vak. Als jij je zoon rijles gaat geven en met 180 kilometer per uur door rood rijdt, gaat hij dat ook nadoen. Dan wordt dat de stijl. Je kunt de discussie breder trekken in een periode met veel supportersgeweld. Dan is dit absoluut niet het goede voorbeeld.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties