Eerste elftal

Ook Remco Oversier valt af als potentiële algemeen directeur FC Twente

Ook Remco Oversier valt af als potentiële algemeen directeur FC Twente

FC Twente is druk op zoek naar een algemeen directeur, maar lijkt het maar niet voor elkaar te krijgen om er één te vinden. Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen, werd eerder gelinkt, maar hij wil niet weg uit Groningen. Jan Dirk van der Zee en Jeroen Bijl leken vervolgens topkandidaten, maar ook zij zullen het niet worden. Onlangs werd de naam van Merijn Zeeman ook nog aan het lijstje afvallers toegevoegd. Hij bedankte voor het algemeen directeurschap.

Tijmen van Wissing laat bij De Oosttribune van RTV Oost weten dat er nog een naam is afgevallen. "Ik begreep een aantal weken geleden al dat Remco Oversier een goede kandidaat bleek te zijn", zegt de clubwatcher. "Maar die is ook afgeketst. Van Merijn Zeeman is ook bekend geworden dat hij het niet wordt. Twente heeft nog best wel vraagstukken op het bordje", aldus Van Wissing.

Remco Oversier werd al op 24-jarige leeftijd assistent-trainer bij Sparta Rotterdam. Deze functie bekleedde de inmiddels 40-jarige man één seizoen. In 2011 werd hij voor 2,5 jaar hoofd jeugdopleiding bij RKC Waalwijk, waarna hij algemeen directeur bij de club werd. Deze rol vertolkte hij vier jaar lang. Vervolgens was hij voor 1,5 jaar actief als technisch directeur bij NEC Nijmegen. Hij moest bij de club vertrekken, omdat de visie van Oversier over het technisch beleid bij de club verschilde te veel met die van algemeen directeur Wilco van Schaik en de Raad van Commissarissen.

Sinds zijn vertrek bij NEC in december 2018 is Oversier niet meer actief bij een voetbalclub. Hij is sinds januari 2019 werkzaam bij Sports Entertainment Group, een makelaarsbedrijf die ook bekend is bij voetballers. Onder andere Cody Gakpo, Daley Blind en Mateusz Klich maken gebruik van de diensten van SEG. Sinds eind vorig jaar is hij daar algemeen directeur geworden, een functie die hij dus niet zal gaan bekleden bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties