Eerste elftal

Oosterwijk krijgt voorkeur boven Boere: "De strijd is altijd open"

Oosterwijk krijgt voorkeur boven Boere: "De strijd is altijd open"

Evenals in het duel tegen N.E.C. Nijmegen vlak voor de winterstop kreeg Jari Oosterwijk ook in het oefenduel tegen Bayer 04 Leverkusen de voorkeur boven collega en concurrent Tom Boere. Of dit een voorproefje is voor de competitiehervatting tegen MVV Maastricht durft de 23-jarige spits niet te zeggen.

"Dat weet ik niet, dat zal je aan de trainer moeten vragen", reageert Oosterwijk in gesprek met 1Twente Enschede. "Ik denk dat de strijd altijd open is, tenminste zo speel en train ik. Of het zo is of niet, daar houd ik me niet zoveel mee bezig."

Tegen Bayer 04 Leverkusen kwam de boomlange Oosterwijk echter niet aan voetballen toe. "Het was aardig eenzaam, we werden de hele tijd aardig teruggedrongen", erkent de aanvaller. "We hadden veel moeite om aan het voetballen te komen. Zij zetten hoog druk en we speelden veel lange ballen. Die probeerde ik vast te houden, maar het was soms behoorlijk eenzaam."

Wat Oosterwijk dan zoal probeerde in het duel tegen de Duitse subtopper? "De ballen die je krijgt vasthouden en toch ook proberen het team te helpen, ook verdedigend en proberen toch ook aan het voetballen te komen en vooral ook wachten op die kans."

[google]

Het voornaamste doel van de oefenwedstrijd was voor de spelers van FC Twente om weer fit te worden en ritme op te doen. Dat is volgens Oosterwijk, die denkt dat FC Twente klaar is voor de tweede seizoenshelft, gelukt. ""Ik denk dat we wel behoorlijk fit waren. Het is jammer dat we nog veel geblesseerden hadden, dus dat niet iedereen kon spelen. Ik denk dat we fit zijn en vandaag (dinsdag, red.) een grote stap hebben gemaakt", erkent hij.

Zelf kreeg de spits nog een dot van een kans om de uitslag iets dragelijker te maken. "Die moest er eigenlijk wel in. Ik denk dat ik iets te lang wachtte en via het been van de tegenstander ging de bal naast, dat is jammer", besluit Oosterwijk.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties