Eerste elftal

Oosting baalde van eigen ploeg: "Krijgen niks voor niks"

Oosting baalde van eigen ploeg: "Krijgen niks voor niks"

Aan het begin van afgelopen seizoen benoemde trainer Joseph Oosting de uitwedstrijden als verbeterpunt voor FC Twente. In het laatste jaar onder Ron Jans verliepen de uitwedstrijden meestal niet zo succesvol. De resultaten in uitduels zijn daadwerkelijk verbeterd: vorig seizoen pakte FC Twente 21 punten in wedstrijden op vreemde bodem, dit seizoen waren dat er 26. Toch ging het nog niet altijd zoals gewenst.

Oosting is tevreden met de ontwikkeling die zijn ploeg heeft doorgemaakt wat betreft de uitwedstrijden. "In de uitwedstrijden hebben we onze manier van voetballen ons eigen kunnen maken", vertelt de 52-jarige oefenmeester bij de seizoenterugblik van ESPN. Hij haalt de uitwedstrijd tegen Excelsior aan. "Dat je binnen een kwartier met 0-3 voorstaat. Dat is iets wat je graag wilt, dat je de intensiteit en de manier van voetballen in een wedstrijd kunt laten zien."

Toch zijn de uitwedstrijden niet altijd even goed gegaan. FC Twente gaf bij Heracles Almelo en Sparta Rotterdam zekere overwinningen na rust uit handen. Vooral van laatstgenoemde baalt Oosting. "Voor rust komt Sparta met tien man, Sem Steijn maakt de 0-1. Na rust gebeurt er in één keer iets dat je tegen tien man achter komt te staan." FC Twente gaf twee strafschoppen weg en stond tien minuten na rust ineens 2-1 achter.

Uiteindelijk werd het in de blessuretijd nog 2-2 door een doelpunt van Naci Ünüvar, maar FC Twente verloor die middag twee punten. "Dat zijn wel momenten waarvan ik denk: we moeten aan blijven staan, het gaat niet vanzelf. We moeten daar arbeid en energie in stoppen, we moeten er geloof in stoppen. We krijgen niks voor niks", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties