Eerste elftal

Oosting bejubelt 'zekerheidje' Kjolo en toont begrip voor keuze Bruggink

Oosting bejubelt 'zekerheidje' Kjolo en toont begrip voor keuze Bruggink

Slechts één keer dit seizoen werd Mathias Kjolo niet opgesteld door trainer Joseph Oosting. Dit was in het thuisduel tegen PEC Zwolle, toen Youri Regeer na een indrukwekkend begin bij FC Twente in de basis mocht starten. Regeer viel echter na een half uur al uit, waardoor Kjolo ook toen een uur mocht spelen. Sindsdien is Kjolo een 'zekerheidje': hij is nooit meer uit de basis verdwenen. Zijn goede prestaties zijn beloond met een contractverlenging tot medio 2027, waarbij FC Twente de optie heeft de verbintenis met een jaar te verlengen.

Waarom is Oosting zo tevreden over Kjolo? "Het is een jonge speler met potentie", zegt Oosting in gesprek met RTV Oost. "Hij heeft dit seizoen een ontwikkeling doorgemaakt. Ik vind dat hij het prima doet. Het is een teamplayer en past qua karakter bij ons. Hij wil graag bij Twente spelen en hij doet het gewoon goed. Ik snap wel dat wij hem verlengen vanuit de club, maar ik ben blij met hem als mens en als speler. Hij is iemand die onopvallend goed is."

Met de verlenging van Kjolo heeft technisch directeur Arnold Bruggink een belangrijke zet gedaan voor de toekomst. Het middenveld voor de komende jaren lijkt in orde: Kjolo ligt tot 2027 (+ optie van één jaar) vast, Regeer ook tot 2027, Carel Eiting tot 2026 en Gijs Besselink tot 2025 (+ optie van één jaar). Het contract van Michal Sadílek loopt na dit seizoen wel af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties