Eerste elftal

Oosting bepaalt doel voor volgend seizoen: "Streven ernaar om het nog beter te doen"

Oosting bepaalt doel voor volgend seizoen: "Streven ernaar om het nog beter te doen"

Joseph Oosting heeft een geweldig eerste jaar bij FC Twente achter de rug. De Tukkers werden weliswaar vroegtijdig uitgeschakeld in de Conference League en de KNVB Beker, maar de prestaties in de eredivisie waren geweldig: FC Twente werd derde en gaat daardoor spelen in de voorrondes van de Champions League. Oosting is ambitieus en bepaalt het doel voor volgend seizoen.

"We zijn dit jaar begonnen, maar volgend jaar streven we er wel naar om het nog beter te gaan doen", vertelt Oosting bij de Terugblik op het seizoen van ESPN. "Dat betekent niet dat we weer derde worden; het kan ook zijn dat we vijfde zijn geworden, maar zowel Europees als in de competitie meedoen. Dat is het doel. We gaan erop zitten dat we weer een stap gaan maken. Wij als club, als team, als individu en als staf", besluit Oosting.

FC Twente speelt komend seizoen minimaal tien Europese wedstrijden. Er zijn minimaal twee voorrondewedstrijden. Daar kunnen er nog twee bijkomen. Vervolgens staan er sowieso acht wedstrijden in de competitiefase van de Champions League dan wel Europa League op het programma. Zes daarvan worden afgewerkt voor de winterstop, de laatste twee eind januari. Daarna begint de knock-outfase.

Er kunnen dus veel extra wedstrijden bijkomen voor FC Twente. Dat gaat in de competitie ongetwijfeld punten kosten, maar betekent dus niet dat de ploeg het per se minder doet. FC Twente zal waarschijnlijk mikken op plaatsing voor Europees voetbal via de competitie en een mooie Europese campagne. Daarnaast heeft technisch directeur Arnold Bruggink aangegeven dat hij graag een keer de KNVB Beker zou willen winnen.

Opinie: Wat zou jouw doelstelling zijn voor komend seizoen? Denk aan prestaties in de eredivisie, de KNVB Beker en de Champions/Europa League.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties