Eerste elftal

Oosting blij met aantrekken 'regionale jongen' en verklaart rol bij ontwikkeling talent

Oosting blij met aantrekken 'regionale jongen' en verklaart rol bij ontwikkeling talent

Vorige week zondag tekende Ruud Nijstad zijn eerste profcontract bij FC Twente. De zestienjarige Vriezenvener zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2027. Nijstad kon rekenen op veel interesse van binnen- en buitenland, maar koos ervoor om in Twente te blijven. Daar is trainer Joseph Oosting blij mee.

"Het is belangrijk voor hem en voor de club", zegt Oosting in gesprek met 1Twente. "Nu gaat het erom: wat wordt het traject van hem? Hij heeft met ons meegetraind en ik heb nog met hem gesproken. Het is een regionale jongen, dat is heel mooi. Dat geeft ook een bepaalde herkenbaarheid voor de regio; men kan zich identificeren met spelers van Twente. Wat dat betreft ben ik heel erg blij. Nu is het aan hem om zich te ontwikkelen."

Is het voor een hoofdtrainer ook leuk om met de jonge jongens aan de slag te gaan om ze te ontwikkelen? "Ja, zeker. Als hoofdtrainer zit je natuurlijk heel sec in het hier en nu, je moet presteren. Jeffrey de Visscher van onze staf heeft een link met de jeugdafdeling. Die houdt zo'n plan in de peiling. We hebben mensen die zijn ontwikkeling bijhouden. Ook wij als staf proberen ervoor te zorgen dat hij zich goed kan ontwikkelen", besluit Oosting.

Oosting is een trainer die geen oogkleppen op heeft voor de eigen jeugdspelers. Hij liet dit seizoen al drie talenten vanuit de FC Twente/Heracles Academie debuteren. Mats Rots en Gijs Besselink debuteerden in augustus in het thuisduel tegen Riga FC (2-0), Juliën Mesbahi speelde in oktober voor het eerst mee in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-3).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties