Eerste elftal

Oosting blikt terug: "Ik was heel erg tevreden over het eerste kwart"

Oosting blikt terug: "Ik was heel erg tevreden over het eerste kwart"

FC Twente heeft op zaterdagmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Schalke 04. Met een vroeg doelpunt van Vlap kwam FC Twente op 1-0 voorsprong in Gelsenkirchen. In de eerste helft kwamen ze nog met 2-1 achter, maar Steijn maakte al snel gelijk waardoor ze met 2-2 de rust in gingen. De eindstand bleef op 2-2. Trainer Joseph Oosting blikt tevreden terug op het eerste kwart van de wedstrijd.

FC Twente begon zaterdagmiddag met een andere opstelling dan in de eerdere oefenwedstrijden. Michel Vlap begon namelijk op de linksbuiten positie. "We speelden vandaag met een voorhoede die we nog niet hadden gezien deze voorbereiding. Schalke verdedigde hoog waardoor ze veel risico namen", vertelt trainer Oosting na afloop van de wedstrijd.

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd. Na 15 minuten was het Vlap die dan ook de score opende. "Ze gingen voor de 1-op-1 en dat zorgde voor man-tot man gevechten op het veld. Na tien minuten kregen we daar controle op en konden we makkelijker de vrije man op het middenveld vinden. Als je kijkt hoe we getraind hebben, daar kwam de eerste goal in terug. Dat is mooi om te zien", aldus Oosting in gesprek met FC Twente.

Ondanks een sterk begin, werd Schalke 04 naarmate de eerste helft sterker. Ze kwamen in de dertigste minuut op gelijke hoogte en daarna zelfs op voorsprong. "Uit het niets scoren zij uit een corner de 1-1. Daardoor kregen ze meer geloof. Ik was heel erg tevreden over het eerste kwart van de wedstrijd. In de tweede helft was het wat rommeliger door de wissels, dit was vanwege de belastbaarheid. Deze week stond in het teken van twee oefenduels", besluit de trainer van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties