Eerste elftal

Oosting diep onder de indruk van supporters: "Kippenvel"

Oosting diep onder de indruk van supporters: "Kippenvel"

Zondag bleek maar weer eens hoe groot FC Twente is in de streek. Duizenden Tukkers zwaaiden de spelersbus uit op weg naar de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, die gewonnen moest worden om de derde plek te behalen. Voor de spelers en staf van FC Twente was dit geweldig. Trainer Joseph Oosting is diep onder de indruk van de supporters, die bij het Trainingscentrum en op vele viaducten/bruggen stonden.

"Het was een beetje een aparte wedstrijd", vertelt Oosting tegenover RTV Oost. "Je ziet vooraf, bij vertrek bij het Fanny Blankers-Koen Stadion (bij het trainingscentrum van FC Twente, red.), wat voor impact het op de regio is. Alles was rood. Mensen zijn zó trots op de regio, bij ieder viaduct stond een supportersschare. Dat vind ik wel heel erg mooi. Het klinkt een beetje arrogant, maar toen dacht ik bij mezelf: dit kan niet misgaan. Als je zóveel support krijgt... Ik kreeg gewoon kippenvel, de spelers ook."

"Het was een beetje een aparte wedstrijd. Ik wil geen tussenstanden horen (van de wedstrijd van AZ tegen FC Utrecht, red.), want ik ben bezig met mijn team om kansen bij mekaar te spelen om te scoren. Dat deden we de eerste helft wel, alleen die Schendelaar (doelman van PEC Zwolle, red.) keepte aardig. Die pakte een paar aardige ballen, volgens mij vijf. We hadden ook heel veel corners in het begin. Dan hoor je de tussenstand bij AZ wel. Dat wil je niet, maar hoor je toch, zo simpel is het ook."

Oosting had in de rust aangegeven dat er rond bepaalde speelminuten dingen zouden veranderen, door bijvoorbeeld aanvallend te wisselen. "Uiteindelijk maken we een goal en wordt het redelijk snel 1-1. Op een gegeven moment hoor je een tussenstand en denk je: van 3-0 voor, wat is daar aan de hand?", doelt Oosting op de comeback van FC Utrecht van 3-0 naar 3-3 in Alkmaar. "De offensieve wissels zouden eigenlijk in de 75e minuut plaatsvinden, maar dat duurde maar. Dat geeft ook een teken voor de jongens: we hadden toch dingen afgesproken? Het was een beetje een rare wedstrijd, maar we hebben wel dik en dik verdiend gewonnen", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties