Eerste elftal

Oosting durft ambities eindelijk uit te spreken: "Dan laten zien hoe goed we zijn"

Oosting durft ambities eindelijk uit te spreken: "Dan laten zien hoe goed we zijn"

Joseph Oosting en Peter Bosz staan zondagavond om 20:00 uur voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerste twee edities werden gewonnen door de ploeg van Peter Bosz. FC Twente verloor thuis in de competitie met 0-3 en daarna in Eindhoven voor de KNVB-beker met 3-1. De enige speler die wist te scoren is Manfred Ugalde, de spits die nu zijn wedstrijden speelt voor het Russische Spartak Moskou. Zondag krijgt Oosting voor de derde keer de kans om de code van Bosz te kraken. De trainer blikt vooruit.

"Ik vind PSV het hele seizoen al vrij fit", vertelt hij in gesprek met 1Twente. "Het is een topploeg die streed op drie fronten en nu is dat er nog maar één. Het is altijd lastig om dat te zeggen. Het zijn allemaal topatleten dus die zijn weer fit. Het wordt een mooie wedstrijd, denk ik. Wij hebben een bepaalde ambitie en willen ook graag bij de top van Nederland horen. Dan kun je je in topwedstrijden laten zien aan Nederland hoe goed we zijn."

In de beker paste Oosting zijn ploeg zonder succes aan. Daar heeft hij van geleerd en dat gaat hij deze keer niet doen. "Ik denk het niet. We liggen op koers, maar hebben nog net niks. We moeten iedere week en dag knetterhard knokken voor een bepaald resultaat. Natuurlijk kijken we naar de manier van voetballen van de tegenstander. Waar kunnen we ze pakken, waar moeten we rekening mee houden en waar kunnen ze ons pakken. We hebben iedere wedstrijd een plan en we gaan kijken met wie we dat doen."

Waar PSV-trainer peter Bosz het zonder Saibari en Noa Lang moet doen, heeft Oosting maar één afwezige binnen de selectie. Alleen voor Mees Hilgers komt de wedstrijd nog te vroeg. Dit betekent automatisch ook dat Kjolo en Eiting weer fit zijn. Afgelopen weekend nam Regeer de plek in naast Sadílek op het middenveld, maar de kans is aannemelijk dat Kjolo weer terugkeert in de basis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties