Eerste elftal

Oosting en Streuer niet blij met bekerloting tegen PSV: "Slechter kan niet"

Oosting en Streuer niet blij met bekerloting tegen PSV: "Slechter kan niet"

FC Twente is in de tweede ronde van de KNVB Beker gekoppeld aan PSV, dat het toernooi de afgelopen twee seizoenen wist te winnen. Op donderdag 21 december om 21:00 uur gaat FC Twente op bezoek in het Philips Stadion. Wederom hebben de Tukkers het niet getroffen met de loting, zoals de laatste jaren wel vaker het geval was.

Geconfronteerd met de bekerloting moet trainer Joseph Oosting lachen. "Het had zeker makkelijker gekund", vertelt Oosting in gesprek met 1Twente. "Ik werd 's ochtends wakker en toen stond in de groepsapp dat we uit tegen PSV moesten. Dat had makkelijker gekund. Het is altijd een cliché: als je de beker wilt winnen, moet je van iedereen winnen. Dat is ook zo, maar het is wel prettig als je een redelijk makkelijke loting krijgt. Maar goed, dat hebben we niet. Het zal weer een wedstrijd worden zoals we het altijd doen. We gaan weer een beleid, een game plan opmaken en dan gaan we proberen er het maximale uit te halen. Dat betekent een ronde verder, hopen we."

Ook technisch adviseur Jan Streuer is niet blij met de loting, zo vertelt hij tegenover ESPN. "Ik baalde dat we net de moeilijkste wedstrijd treffen. Uit tegen PSV, slechter kan niet. Wij zitten heel slecht met de lotingen. Eerst Fiorentina, nu Fenerbahce. Vorig jaar ook al Ajax. Maar ik denk dat PSV ook liever een andere tegenstander had gehad."

Twee seizoenen geleden lootte FC Twente Feyenoord in de tweede ronde van de KNVB Beker. FC Twente wist na verlenging te winnen, maar verloor de achtste finale van AZ. Beide wedstrijden werden gespeeld in een lege De Grolsch Veste wegens het coronavirus. Afgelopen seizoen werd FC Twente aan latere finalist ACF Fiorentina gekoppeld in de play-offs van de Conference League en verloor de ploeg thuis van Ajax in de achtste finale van de KNVB Beker. Dit seizoen speelde FC Twente in de play-offs van de Conference League tegen Fenerbahce, dat voor afgelopen weekend nog geen wedstrijd verloor of gelijkspeelde, en moet het in de tweede ronde van de KNVB Beker naar PSV. FC Twente treft het dus heel vaak zwaar in de lotingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties