Eerste elftal

Oosting heeft basiself bijna rond: "Ik twijfel nog over één plek"

Oosting heeft basiself bijna rond: "Ik twijfel nog over één plek"

Op zaterdagmiddag speelde FC Twente de vierde en laatste oefenwedstrijd tegen Schalke 04. De wedstrijd in Gelsenkirchen werd met 2-2 gelijkgespeeld. De goals kwamen op naam van Vlap en Steijn. Trainer `Oosting leek met de sterkste basiself te beginnen aan het oefenduel. Hierin stond Vlap op linksbuiten. Maar is dit de ploeg die ook aan de aftrap staat tegen Hammarby IF?

Op papier begon Vlap op de linksbuitenpositie, maar tijdens de wedstrijd was hij daar niet vaak te vinden. Hij kreeg een vrije rol van trainer Oosting en was daardoor met name op andere plekken van het veld te vinden. Schalke 04 had duidelijk problemen in het eerste kwart van de wedstrijd met de vrije rol van Vlap. Hij was na 15 minuten dan ook trefzeker door een een-op-een met de keeper koelbloedig binnen te schuiven.

Oosting wilde na de wedstrijd tegen Schalke 04 nog niet zeggen of dit ook de basiself is in de Europese confrontatie tegen Hammarby IF. "Ik twijfel nog over één plek", vertelt trainer Oosting in gesprek met de Tubantia. Er liggen al tien namen vast die zeker een basisplek hebben veroverd voor de wedstrijd op donderdag 27 juli.

Het lijkt te gaan om de linksbuitenpositie van FC Twente. Aangezien Ünüvar nog weinig gespeeld heeft in de voorbereiding door een bilblessure lijkt hij niet fit genoeg om te starten. Oosting heeft in de voorbereiding ook van Wolfswinkel gebruikt op de linksbuitenpositie en was daar tevreden over. "Van Wolfswinkel heeft het tot dusverre ook heel goed gedaan", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties