Eerste elftal

Oosting heeft hoge verwachtingen, maar waarschuwt supporters: "Dat betekent niet dat we weer derde moeten worden"

Oosting heeft hoge verwachtingen, maar waarschuwt supporters: "Dat betekent niet dat we weer derde moeten worden"

FC Twente is op woensdag begonnen met de voorbereiding voor het seizoen 2024-2025. De spelers keerden op woensdag na ongeveer vier weken terug op het veld voor een 'opstarttraining'. De club start als allereerste ploeg van de eredivisie met de voorbereiding. Trainer Joseph Oosting verklaart dit en vertelt wat de supporters mogen verwachten van zijn ploeg komend seizoen.

Oosting begint over de training. "We eindigden met elf tegen elf op een klein veld. Na de training kijken we naar de waardes en wat iedereen heeft gelopen. We lopen niet te hard van stapel, maar zijn wel vanaf dag één bezig met de speelwijze. We hebben een fysieke periodisering, maar dat doen we ook voor de manier van voetballen. Dit was een algemene training, noem het een opstarttraining, maar er zit altijd wel een link in met onze manier van spelen. Vorig jaar zijn we met een bepaalde speelwijze geëindigd en dat wil ik nu weer terugzien op de training", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

FC Twente gaat de voorrondes van de Champions League in, mocht het hier niet doorheen komen stroomt het de competitiefase van de Europa League in. "De internationale weken die we gaan krijgen, willen we nu al nabootsen. We gaan zeven weken aan de slag, waarbij we wel een korte break hebben en na drie weken een paar dagen vrij. Je moet altijd kijken naar de arbeid-rustverhouding. Daar hebben we wel even over nagedacht. Clubs als PSV, Feyenoord, Ajax en ook AZ zijn dit gewend. Voor ons is dit nieuw."

"Dat is een enorme stap en daarom zijn we iets eerder begonnen. We hebben een week extra gepakt omdat we de internationale week willen nabootsen. Dit seizoen zullen we het vaak meemaken dat we op woensdag spelen, tussendoor nog reizen en vervolgens op zondag in de Eredivisie actief zijn."

Dan vertelt hij zijn verwachtingen voor komend seizoen. "De insteek is wel om het dit jaar net zo goed en misschien nog wel beter te doen, maar dat betekent niet dat we weer derde moeten worden. We krijgen nu Europese wedstrijden in combinatie met de nationale competitie. Daarin moeten we wel het verwachtingspatroon managen. Eigenlijk is het niet normaal dat wij derde zijn geworden. Maar men vindt het al wel snel normaal. De uitdaging voor ons is om te presteren op twee podia en op beide een rol van betekenis te spelen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties