Eerste elftal

Oosting hoopvol over toekomst bij FC Twente: "Kan alleen maar beter worden"

Oosting hoopvol over toekomst bij FC Twente: "Kan alleen maar beter worden"

Joseph Oosting heeft een succesvol eerste seizoen achter de rug bij FC Twente. De 52-jarige Emmenaar loodste de club voor het eerst in tien jaar tijd naar de derde plaats in de eredivisie. Richting het einde van seizoen was er angst dat Oosting door zijn goede prestaties naar Feyenoord zou vertrekken, maar de speculaties werden snel de kop ingedrukt door de contractverlenging van de trainer. Hij ligt nu vast tot medio 2027.

Oosting zag het niet zitten om na één jaar alweer te vertrekken bij FC Twente. "Ik was heel erg trots dat Twente mij ging vragen om trainer te worden", vertelt de oefenmeester bij Op het Tactiekbord #2 van Voetbal International. "De regio en de club staan mij aan, het is een grote club. Ik ben erin gestapt en dan was voor mij na één jaar vertrekken niet aan de orde."

"We gaan met mekaar iets aan, in dit geval een traject van twee jaar wat tussentijds is verlengd, en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Ik denk dat we dit nog verder kunnen ontwikkelen. Daarvoor heb ik een hele goede staf om me heen en heb ik het wel heel erg naar mijn zin, en dat is me heel wat waard", aldus Oosting.

Waarin kan de ploeg zich dan nog verder ontwikkelen? "Ik hoop dat mijn team intact blijft en we nog flexibeler worden in de manier van voetballen. Ik geloof er heilig in dat als je al een jaar met elkaar werkt en de werkwijze en de manier van voetballen duidelijk is, wij flexibel worden in de manier van voetballen. Ik denk dat dat gaat gebeuren. Wat dat betreft kan het alleen maar beter worden", besluit Oosting.

Oosting vertelde in de winterstop van afgelopen seizoen al dat hij flexibeler wilde gaan voetballer. Hij was van plan in sommige wedstrijden te gaan spelen met een échte buitenspeler in plaats van met middenvelder Michel Vlap aan de linkerkant. Dit voornemen kwam echter niet helemaal lekker uit de verf. Oosting is hoopvol dat een flexibeler FC Twente er komend seizoen wel in zit. Dat is ook wel nodig gezien de Europese wedstrijden die eraan komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties