Oosting in winterstop druk bezig met verbeterpunt: "Ben ik heel benieuwd naar"

Over anderhalf week gaat de tweede seizoenshelft alweer van start voor FC Twente. De Tukkers zullen achttien eredivisiewedstrijden spelen, waarvan twee tegen directe concurrent AZ. De doelstelling zal toch wel zijn om de derde plaats vast te houden. Dan gaat FC Twente volgend seizoen sowieso deelnemen aan de groepsfase van ofwel de Champions League, ofwel de Europa League.

Om die plaats vast te houden, zou er nog wel het één en ander beter kunnen. Dat beseft ook trainer Joseph Oosting. "Je kijkt naar op welke manier we doelpunten tegenkrijgen in bepaalde wedstrijden", zegt hij in een ESPN Special waarin wordt teruggeblikt op de eerste seizoenshelft. "Wat is een lezing van een wedstrijd, waarin we in een bepaalde fase niet thuisgeven? Wat gebeurt er dan?"

"Daar ga ik wel naar kijken en daar probeer ik dan een analyse van te maken. Ik probeer dat in goede banen te leiden en dan kijken we hoe dat zich verder ontwikkeld na de winterstop in de tweede seizoenshelft. Daar ben ik wel heel erg benieuwd naar", besluit Oosting.

Het is al een paar keer gebeurd dat FC Twente in bepaalde fases van de wedstrijd niet thuisgaf en daarmee punten verspeelde. Velen zullen meteen denken aan de wedstrijden tegen Heracles Almelo - waarin een 0-2 voorsprong in rust uit handen werd gegeven en slechts een punt gepakt - en NEC Nijmegen - waar de boel na rust in elkaar stortte en FC Twente drie tegengoals kreeg in twintig minuten.

Ook het gelijkspel tegen Sparta Rotterdam is er één uit de categorie 'onnodig'. FC Twente ging rusten met 0-1 tegen tien man, maar stond na tien minuten in de tweede helft met 2-1 achter. Daarnaast was de tweede helft tegen Go Ahead Eagles van een belabberd niveau en stond de ploeg van Oosting thuis tegen Excelsior na dertien minuten met 0-2 achter. Het zijn slappe momenten waaraan gewerkt zal moeten worden om de derde plek te behalen.

Tip: Volg ons nu ook op Threads. Klik hier.