Eerste elftal

Oosting kalmeert supporters: "Niet zo beroerd als het lijkt"

Oosting kalmeert supporters: "Niet zo beroerd als het lijkt"

Van de laatste vijf wedstrijden won FC Twente er één - uitgerekend tegen landskampioen Feyenoord - en in de laatste drie wedstrijden pakte de ploeg slechts twee punten. Na de tweede interlandperiode in oktober werd er achtereenvolgens gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo (2-2), gewonnen van Feyenoord (2-1), gelijkgespeeld tegen FC Utrecht (1-1) en NEC Nijmegen (3-3) en verloren van PSV (0-3). Met de wedstrijden tegen de nummer vijf, zes en zeven van de eredivisie op komst, beginnen de supporters zich zorgen te maken.

Trainer Joseph Oosting vindt echter niet dat zijn ploeg in een vormdip zit, zo vertelt hij in gesprek met TC Tubantia. "Als je alles afpelt van de laatste weken, dan vind ik dat we twee punten missen. Dat klinkt toch wat anders dan een dip. Tegen NEC speelden we een gewonnen wedstrijd, maar gaven we het na rust in een paar minuten tijd weg. Dat was onvolwassen. Verder is het echt niet zo beroerd als het misschien lijkt."

"Je moet ook altijd kijken naar de tegenstanders die je in een bepaalde periode hebt gehad. Soms, zoals met PSV, treft je een ploeg waarin je je meerdere moet erkennen. Je moet ook niet vergeten dat we twee keer in korte tijd met tien man hebben gestaan. Uit bij Utrecht, met een man minder een punt pakken, vind ik best oké. We waren daar tot de 1-0 met elf man heer en meester. En dat niveau haal je niet, als je niet in vorm bent."

"We zijn ook redelijk snel verwend met elkaar, ik ook", zegt de 51-jarige Emmenaar over het hoge verwachtingspatroon van de supporters van FC Twente. "We gaan bepaalde dingen al snel normaal vinden. Maar dat mag niet leiden tot luiheid of gemakzucht."

"De kwaliteit op de trainingen is mijn leidraad. En als ik dan naar de laatste dagen kijk, dan zit ik echt te genieten. De kunst is nu om dat niveau te vertalen naar de wedstrijden. We spelen voldoende kansen bij elkaar, alleen scoren we nog te weinig en krijgen we iets te veel goals tegen de laatste weken. Daar kijk je dan naar om te zien of je een bepaald patroon ziet. Bijvoorbeeld: ontstaan de tegendoelpunten allemaal via een bepaalde kant en zijn het telkens dezelfde fouten die we maken? Maar daar zien we nog geen patroon in. Zo gauw daar wel sprake van is, kun je spreken van een dip", besluit Oosting.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Appgebruikers kunnen voorspellen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties