Eerste elftal

'Oosting kan eerste prijs als hoofdtrainer van FC Twente winnen'

'Oosting kan eerste prijs als hoofdtrainer van FC Twente winnen'

Vanmiddag is de uitreiking van de Rinus Michels award. Trainers Ron Jans, Joseph Oosting, Pascal Jansen, Arne Slot en Maurice Steijn zijn genomineerd om de prijs te winnen. De winnaar van de Rinus Michels award mag zich bekronen tot beste trainer van de eredivisie in het seizoen 2022/2023.

Joseph Oosting kan vandaag als hoofdtrainer van FC Twente zijn eerste prijs winnen. Het is dan weliswaar niet met zijn prestaties bij Twente, maar dat van afgelopen seizoen bij RKC Waalwijk. HIj werd heel knap 9e met de club. Ze miste dan nét de play-offs voor Europees voetbal, maar de handhaving was al erg snel vrijgesteld.

Het is niet onopvallend dat inmiddels oud-trainer van Twente, Ron Jans, ook genomineerd is voor de prijs. Hij heeft het voor elkaar gekregen om voor het tweede jaar op rij Europa in te gaan met Twente. Twente kwalificeerde zich voor Europees voetbal door Heerenveen en Sparta uit te schakelen in de play-offs. Jans kan zijn succesvolle seizoen bij Twente dus afsluiten met een prijs voor beste trainer van de eredivisie.

De prijs wordt vanmiddag uitgereikt op het sportcomplex in Papendal. De trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal (CBV) heeft deze vijf genomineerd voor de prijs voor de trainer van het jaar in de eredivisie. Elke trainer in de eredivisie mag stemmen op een van de vijf kandidaten. Vorig jaar kreeg Feyenoord-trainer Slot de Rinus Michels Award.

Vandaag is Arne Slot wederom de grote favoriet om de prijs te winnen. Slot werd kampioen met Feyenoord. Hij kan vandaag zijn succesvolle seizoen bekronen met de prijs voor beste trainer van de eredivisie.

De andere twee genomineerden zijn Pascal Jansen (AZ) en kersverse Ajax-trainer Maurice Steijn. Steijn werd heel knap zesde met Sparta waardoor hij een nominatie verdiende voor deze prijs. Hij zal vanaf volgend seizoen aan het roer staan bij de club in Amsterdam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties