Eerste elftal

Oosting kan Kwakman niet overtuigen: "Een beetje gek"

Oosting kan Kwakman niet overtuigen: "Een beetje gek"

Het meestbesproken moment van de wedstrijd AZ - FC Twente is niet de uitglijder van Alec van Hoorenbeeck die aan de basis stond van de winnende 2-1 van AZ. Het was de wissel van aanvoerder Robin Pröpper. Die pakte in de eerste helft op knullige wijze geel, en daarna de mededeling van scheidsrechter Makkelie dat hij op zijn tellen moest passen. Voor Oosting reden om zijn aanvoerder naar de kant te halen. Dit tot verbazing van ESPN-analisten Kees Kwakman en Kenneth Perez.

"Ik geloof wel dat Oosting heeft nagedacht over de wissel, maar Propper heeft wel een vaker met een gele kaart op zak verder moeten spelen. Dus ja, een beetje gek. Ik vond Oosting niet heel erg overtuigend in zijn verhaal", aldus Kwakman die zelf ook als centrale verdediger speelde. Perez is het eens met zijn collega.

"Dat (gele kaart, red.) hebben verdedigers wel vaker. De wissel is natuurlijk zonde, want ik vind Pröpper echt wel het boegbeeld van dit FC Twente. Ik vond het een opvallende wissel, want hij is ook vaak degene die Mees Hilgers bij de les houdt. Maar het is zeer ongelukkig dat zijn vervanger zo de fout in gaat. Van Hoorenbeeck is waarschijnlijk een prima verdediger en dit is ook ongelukkig", besluit Perez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties