Eerste elftal

Oosting komt met Sadílek-update over terugkeer en blessuresituatie

Oosting komt met Sadílek-update over terugkeer en blessuresituatie

FC Twente is begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er zijn nog drie spelers afwezig: Sayf Ltaief en Alfons Sampsted zijn nog op vakantie na interlandperiodes, Michal Sadílek haakte geblesseerd af in de voorbereiding op het EK in Duitsland. De 25-jarige Tsjech viel in zijn vrije tijd van een driewieler en haalde daarbij zijn been open, waardoor hij niet mee kan doen aan het EK.

Trainer Joseph Oosting baalt voor Sadílek. "Ik hoorde het zaterdagavond (de avond na het ongeluk, red.), toen heb ik hem gecontact", zegt Oosting in gesprek met RTV Oost. "Voor hem is het natuurlijk een persoonlijk drama. Je wilt als kleine jongen een EK spelen. Dan kun je een EK spelen, en dan komt het nieuws dat er een klein ongelukje is gebeurd. Dat is voor hem natuurlijk heel erg balen, en ook voor ons. Hij is voor ons een belangrijke speler en kan aan de wereld laten zien hoe goed hij is, op het allerhoogste niveau. Voor hem is dat natuurlijk heel erg balen."

Wanneer keert Sadílek terug bij FC Twente? "Hij komt - pak me niet op mijn woord - over tien dagen terug", zei de trainer woensdag. "Hij is nu nog in Praag bij zijn familie. Dat is logisch, want het is een tik. Als je denkt een EK te spelen en het gaat door zo'n voorval niet door, doet dat wel iets met je. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer deze kant opkomt. Dan gaat hij bezig met zijn revalidatie. Dan moeten we per week bekijken hoe zich dat ontwikkelt", besluit Oosting.

Sadílek keert dus over ruim een week terug bij FC Twente. Sampsted keert volgens Oosting op maandag 1 juli terug, terwijl Ltaief vanaf midden volgende week al aansluit. Ltaief heeft recht op een langere vakantie, maar wil zo snel mogelijk aansluiten bij zijn nieuwe club. De 24-jarige linksbuiten is overgekomen van het Zwitserse FC Basel, dat hem afgelopen seizoen in eigen land verhuurde aan FC Winterthur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties