Eerste elftal

Oosting kritisch op invallers: "Dan gaan we weer kappen en draaien"

Oosting kritisch op invallers: "Dan gaan we weer kappen en draaien"

Een van de krachten van FC Twente dit seizoen is de brede selectie. Er zitten spelers op de bank die bij de meeste eredivisieclubs niet zouden misstaan en wedstrijden kunnen omdraaien. Toch is er ook wat kritiek op de invallers. Trainer Joseph Oosting, die graag had gezien dat de uitslag hoger was uitgevallen, was na de 2-1 overwinning op Sparta Rotterdam niet helemaal tevreden over de manier waarop sommige spelers invielen.

Dat ondanks de 2-0, waarbij invaller Anass Salah-Eddine een assist leverde op invaller Myron Boadu. "Dat is lekker", zegt Oosting in gesprek met ESPN. "Maar het begint natuurlijk al met Rots, die de bal geeft aan Anass. Het is natuurlijk prettig dat je spelers brengt die het verschil kunnen maken. We hebben ook mensen die niet starten, maar wel kunnen eindigen. Dat is denk ik de kracht van onze ploeg."

"Waarin ik kritisch ben, is dat je spelers brengt, een grote uitslag wil neerzetten - en dat had absoluut gekund, ik denk zelfs gemoeten - en we op een gegeven moment weer gaan kappen en draaien. Uiteindelijk kijk ik dan sec naar het rendement. Er valt nog een bal binnen (de 2-1 van Pelle Clement, red.). De één zou zeggen: 'Billenknijpen in de laatste vijf minuten', maar aan de andere kant: we zijn niet in de problemen geweest", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties