Eerste elftal

Oosting legt uit hoe hij een wedstrijd zoals Sparta naderhand analyseert

Oosting legt uit hoe hij een wedstrijd zoals Sparta naderhand analyseert

Joseph Oosting is bezig aan een fantastisch eerste seizoen bij FC Twente. Zo staat hij momenteel op een knappe derde plek in de eredivisie, wat recht geeft op voorrondes van de Champions League. De oefenmeester analyseert alle wedstrijden grondig en legt uit op welke dingen hij let tijdens zo'n analyse.

Tijmen van Wissing grapt dat Oosting het duel tegen Sparta twee keer kan terugkijken, omdat het volgens hem zo'n goede wedstrijd was. "Ik ga hem natuurlijk niet twee keer terugkijken, ik kijk het één keer terug. Dan spoel ik een beetje terug natuurlijk en vaak ook nog zonder geluid. Dat is alleen een ander verhaal", vertelt hij in een interview met RTV Oost.

De trainer legt uit op welke aspecten hij let en hoe hij dit terugkoppelt aan de groep. "Wij hebben een nabespreking dat doen we klassikaal, maar ook met de linies. Om te verklappen hoe ik kijk. Ik reflecteer op de manier waarvan we van tevoren hebben afgesproken hoe we het zouden doen, dus eigenlijk het gameplan."

"Dat was met name aan de bal tegen Sparta. We hebben het inzakken wel onbewust van de week getraind. Wij vonden dat als we laag stonden, dat we een beetje aan het dansen waren. Dat gebeurde met name tegen Vitesse. Als je laag staat moet je wel een moment vinden om te duelleren. Dan moet de bal eromheen, dus we hebben dat wel geoefend. Alleen dat was niet het plan, hier is dat hoog druk zetten en aan de bal zoveel mogelijk kansen krijgen."

Na de wedstrijd rest de nabespreking en dan gaat het vizier op PSV. "Het is heel prettig als je wint dan is het leuk terugkijken, helemaal als ik alleen thuis ben dan kan ik het rustig analyseren. Ik wil namelijk ook wel een boodschap meegeven aan de wedstrijd voor PSV. Voor nu hoop ik dat we het level van deze wedstrijd (Sparta) kunnen doortrekken", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties