Eerste elftal

Oosting liet zich leiden door angst na dreigende woorden Makkelie

Oosting liet zich leiden door angst na dreigende woorden Makkelie

Zondag had een mooie dag kunnen worden voor FC Twente. De ploeg van Oosting kwam al vroeg op voorsprong en speelde en prima eerste helft op bezoek bij de directe concurrent. Na rust ging het, voor de zoveelste keer dit seizoen, toch weer mis. De bal rolde nog maar net en de bal lag alweer achter Unnerstall. Het was de zoveelste keer dat de ploeg zich na rust liet verrassen. Daarna was het de thuisploeg dat de controle overnam en eigenlijk was de manier waarop de winnende viel alleszeggend.

Het was invaller Van Hoorenbeeck die in de fout ging. De vervanger van Pröpper gleed uit waarna de weg vrij was voor AZ-topscorer Pavlidis die oog in oog met Unnerstall niet faalde. Dat de Belg in moest vallen, was niet vanwege een blessure. Oosting haalde de leider van zijn elftal naar de kant omdat hij vreesde voor een tweede gele kaart.

Pröpper kreeg al in de eerste helft geel na een oliedomme overtreding op het middenveld. Uit angst voor een tweede gele kaart, haalde Oosting hem naar de kant. "We hebben dit in de rust besproken", legt Oosting na de wedstrijd uit. "Robin had al een gele kaart en de scheidsrechter (Makkelie, red.) had ons al een paar keer gewaarschuwd. Robin zou na rust in een grote ruimte komen te spelen en uit angst voor een tweede gele kaart hebben we dit gedaan."

Hoe vaak kreeg Pröpper in het verleden een gele kaart en hoe vaak kreeg hij vervolgens rood na een tweede gele kaart? Het gebeurde hem als centrale verdediger twee keer eerder. In 2015 als speler van De Graafschap en in 2017 als speler van Heracles. De nu 30-jarige Pröpper was toen 21 en 23. Sindsdien is het hem nooit meer overkomen en is hij uitgegroeid tot een ware leider en sterkhouder. De gele kaart van Pröpper in de eerste helft was oerdom. Maar dat Oosting zich liet leiden door angst na een paar woorden van de meeste ervaren scheidsrechter van Nederland en daarmee eigenlijk het vertrouwen in zijn aanvoerder opzegde door hem naar de kant te halen, uitgerekend in de confrontatie met de directe concurrent... Dat is misschien nog wel het meest pijnlijke. Dat daarna vervanger Van Hoorenbeeck letterlijk een uitglijder maakte en FC Twente daardoor de wedstrijd verloor, maakt de keuze van Oosting alleen maar extra wrang.

Opinie: Oosting had zijn aanvoerder Pröpper gewoon moeten laten staan en zich niet moeten laten beïnvloeden door de woorden van Makkelie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties