Eerste elftal

Oosting lovend over FC Twente: "Voelde me vanaf dag één thuis"

Oosting lovend over FC Twente: "Voelde me vanaf dag één thuis"

Joseph Oosting kwam vorige zomer over van RKC Waalwijk. De 52-jarige trainer heeft zijn eerste seizoen bij FC Twente erop zitten en wist de derde plek in de eredivisie te behalen. Hiermee gaat zijn ploeg komend seizoen de voorrondes van de Champions League spelen. Eerst zal hij gaan genieten van zijn welverdiende vakantie.

Oosting heeft het sinds hij bij FC Twente binnenkwam naar zijn zin. "Het is me supergoed bevallen. Vanaf dag één dat ik hier binnenkwam voelde ik me thuis. Dat heeft de club goed gedaan en wij als nieuwe staf, maar ook de spelersgroep ving ons goed op. Ik heb het ervaren als een heel mooi seizoen waarin we vroeg moesten beginnen, maar waar we wel een geweldige ontwikkeling hebben doorgemaakt als club, team, de individuele spelers en als staf", vertelt hij in de ESPN Special: Terugblik op het seizoen met Oosting.

Het warme gevoel vanuit de club is dan ook een reden dat hij zijn contract tot medio 2027 heeft verlengd. "Ik wil graag meegroeien met de club. Ik denk dat er nog meer inzit. De club is in ontwikkeling en het team ook. Twente straalde een bepaalde waardering naar mij en mijn staf, zo van: Joseph je hebt het zo goed gedaan. Dat stukje vind ik wel heel mooi en dan ben ik wel degene die zegt: ik blijf hier."

Momenteel is hij op vakantie waar hij even helemaal tot rust kan komen. De eerste training van FC Twente vindt plaats op 19 juni. "Reken er maar gerust op dat ik absoluut geniet van mijn vakantie. De eerste paar dagen zal het loslaten lastig zijn, maar als ik met de caravan op Elba ben dan kan ik het wel loslaten. Dat zal ook wel moeten, want het is een zwaar jaar geweest", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties