Eerste elftal

Oosting lyrisch over Rots: "Dat hij af en toe minder speelt, hoort erbij"

Oosting lyrisch over Rots: "Dat hij af en toe minder speelt, hoort erbij"

Daan Rots ontving onlangs bakken aan kritiek na zijn matige prestaties in het thuisduel tegen NEC Nijmegen. Trainer Joseph Oosting nam het voor zijn 22-jarige aanvaller op, onder meer door te zeggen dat het een jongen uit de regio is en wat meer krediet verdient. Niet iedereen was het eens met de verdediging van de oefenmeester.

Bij een uitzending van De Oosttribune van RTV Oost kwam Rots opnieuw ter sprake. "Ik vind het helemaal niet erg dat er kritiek is, maar ik wil het wel voor Daan opnemen", zegt Oosting. "Dat is niet omdat het een jongen uit de regio is, begrijp me niet verkeerd. Het is een jongen die goede cijfers heeft. Hij heeft assists én goals en het is een speler die heel belangrijk is in onze manier van voetballen."

"Tuurlijk moet hij blijven presteren, zo simpel is het ook. Hij is een speler die ons verder brengt, ook in het doorvoetballen. Wat dat betreft is het een geweldige combinatiespeler. Dat hij af en toe een keer een mindere wedstrijd speelt, hoort erbij. Hij is 22", aldus de 51-jarige oefenmeester.

Clubwatcher Tijmen van Wissing heeft ondanks de woorden van Oosting twijfels bij de buitenspelers van FC Twente. "Je kunt er toch niet omheen dat je te weinig aanvallers hebt om écht mee te doen met de top? Je bent het toch wel eens met die kritiek? Vlap (op linksbuiten, red.) pakte wel een paar keer goed uit, maar die frisheid is er ook wel vanaf als linksbuiten, toch?", vraagt Van Wissing.

Oosting reageert op de uitspraak over Vlap. "Die heeft ook een blessure gehad", zegt de trainer. Dan over de buitenspelers in het algemeen. "Ik wil het nog weleens zien op den duur, Tijmen. Iedereen heeft bepaalde mindere fases. Ik wil het nog weleens zien tot aan de winterstop, hoe we het gaan doen", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties