Eerste elftal

Oosting niet blij met reactie van zijn ploeg tegen Vitesse

Oosting niet blij met reactie van zijn ploeg tegen Vitesse

FC Twente deed woensdagavond wat het moest doen. De ploeg won van Vitesse, maar makkelijk ging dat niet. Er zat wel meer energie in de wedstrijd dan tegen RKC, maar de aanwezige supporters werden allesbehalve vermaakt zoals anderhalve week geleden thuis tegen Ajax. Een deel van de schuld ligt bij de ploeg zelf, maar Oosting wijst ook naar de tegenstander.

"In eigen huis zijn wij vrijwel altijd de favoriet. Je merkt dat ploegen zich aan gaan passen aan ons als ze naar De Grolsch Veste moeten. Dat is hun goed recht. Wij moeten zorgen dat we daar wat op bedenken. Gelukkig hebben we een paar dagen, want je moet het publiek wel wat bieden." Hiermee doelt hij op de wedstrijd tegen sc Heerenveen komende zaterdag.

Oosting zag van de zijkant dat het spel niet goed werd verdeeld. "De kantwissel was te langzaam", vervolgt hij in gesprek met RTV Oost. "Als je over rechts opbouwt, moet die bal sneller naar links. Daar had Youri Regeer bijvoorbeeld heel erg veel ruimte. Dat hebben we nagelaten."

"Aan de bal moeten we lef tonen. Dat ging tegen Vitesse niet goed. Zij blijven met vijf à zes mensen achterin, dan is het aan ons de taak om de lopende mensen te vinden. Er werd te vaak op safe gespeeld." Toch is de oefenmeester wel blij dat zijn ploeg de volle buit heeft gepakt. "Want ondanks dat ik naast de drie punten weinig heb gezien waar ik tevreden over ben, ben ik uiteraard heel erg blij met deze overwinning."

Opinie: Ben je het eens met de kritische Oosting?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties