Eerste elftal

Oosting nog tevreden over Ugalde? "Uiteindelijk kijk je naar het totaalplaatje"

Oosting nog tevreden over Ugalde? "Uiteindelijk kijk je naar het totaalplaatje"

Manfred Ugalde werd afgelopen zomer voor vier miljoen euro overgenomen van City Football Group. De 21-jarige spits speelt heel wisselvallig en maakt nog nauwelijks goals. Ugalde wist in elf officiële wedstrijden nog maar één doelpunt te maken. Wel gaf hij al drie assists. De Costa Ricaan speelde tegen Ajax nog een goede wedstrijd, maar haalde tegen RKC Waalwijk geen hoog niveau.

Na de wedstrijd tegen RKC vroeg Geert-Jan Jakobs van Voetbal International aan trainer Joseph Oosting of hij nog tevreden was over het spel van Ugalde. "Weet je wat het is: hij brengt ons wel aan het voetballen", antwoordt de oefenmeester. "Uiteindelijk kijk je naar het totaalplaatje. Wat kan iemand brengen, met wie start je, met wie eindig je? Zo proberen we elke keer de beste keuzes voor het elftal te maken. We zullen zien hoe het gaat."

Ugalde maakte in de eerste vijf eredivisiewedstrijden van het seizoen nog geen enkel doelpunt. Wel gaf hij twee assists. Ugalde heeft vorig seizoen laten zien dat hij een neusje heeft voor de goal met zeven goals in de laatste negen eredivisiewedstrijden. Wellicht dat de ketchupflestheorie gaat gelden voor de spits: na één goal kunnen er zomaar een stuk meer volgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties