Eerste elftal

Oosting oordeelt over nederlagen: "Ik zie er geen patroon in"

Oosting oordeelt over nederlagen: "Ik zie er geen patroon in"

FC Twente verloor deze zondag met 2-1 van AZ, waardoor het gat tussen de twee ploegen verkleind is naar slechts twee punten. Met nog twee wedstrijden in het verschiet zal het nog spannend gaan worden wie de Champions League zal ingaan. Joseph Oosting verscheen na afloop van het duel voor de camera.

De trainer blikt terug op de eerste helft. "Ik vond dat wij goed begonnen. We maken een mooie goal en na de 0-1 vind ik dat wij met name aan de bal heel snel voor de lange bal kozen. Alleen we hebben echt een ploeg die vanuit het positiespel juist de vrije man kan vinden. In het verdedigen hadden we het wel lastig zonder echt kansen weg te geven. Voor rust krijgen wij wel de grootste kans en kunnen we de 0-2 maken via Ünüvar", begint hij bij ESPN.

"Ik vind niet dat we eraf werden gepoetst. We waren met name vlak na rust matig. We laten Pavlidis te makkelijk draaien waardoor ze vanuit de diepte een schot krijgen en zo de 1-1 uit de rebound tegen krijgen. Dat is heel zuur tegen Ajax gebeurde het en nu ook tegen AZ. Het overkomt ons en dat zijn dingen die ongrijpbaar zijn en dat overkomt ons gewoon. Je weet dat ze gaan komen en ik denk dat wij in die fase de zaken beter voor elkaar zouden moeten hebben. Ik zie er geen patroon in. Ik moet het nog eens rustig terugkrijgen en dus kan ik dat niet gelijk zeggen."

Het uitglijden van Van Hoorenbeeck kan gebeuren volgens Oosting. "Het overkomt ons. Nogmaals het is knullig en heel vervelend voor hem en mijn elftal. Ik kan wel zeggen dat hij spanning moet hebben op zijn benen, maar voor rust glijdt Daan Rots bijvoorbeeld ook uit. Dat is een aanvaller dus daar hoor je niks over, maar het is gewoon heel vervelend."

Over de wissel van Pröpper had hij het volgende te zeggen. "In de rust zeiden we dat hij een gele kaart en de scheidsrechter zei al dat hij moest oppassen. We hebben het besproken en vlak na rust komt hij nog twee keer in een sprintduel. Het is een afweging en ik heb hem uit angst voor een tweede gele kaart gewisseld. Bij nader inzien had dat wat later in de wedstrijd gekund."

De trainer maakt zich geen zorgen over de derde plek. "Ik vind ons stabiel je zult vandaag zeggen van niet, maar we staan nog steeds derde. We hebben alles in eigen hand. We hebben onze doelstelling al gehaald, maar we bekijken het van wedstrijd naar wedstrijd. Volendam lijkt makkelijk, maar we moeten wel respect hebben voor ze en hetzelfde geldt voor PEC Zwolle", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties