Eerste elftal

Oosting op zijn qui-vive voor 'onvoorspelbaar' NEC: "Zo makkelijk is het niet"

Oosting op zijn qui-vive voor 'onvoorspelbaar' NEC: "Zo makkelijk is het niet"

Tijdens speelronde twaalf van de eredivisie komt NEC Nijmegen op bezoek in De Grolsch Veste. Vanavond om 20:00 uur wordt afgetrapt in Enschede, waar Joey Kooij de scheidsrechter van dienst zal zijn. Het belooft een prachtig potje te worden: FC Twente speelt op de geliefde zaterdagavond en De Grolsch Veste is tot de laatste stoel uitverkocht.

Twee weken geleden kwam NEC minder positief in het nieuws door het onwel worden van Bas Dost. Joseph Oosting schrok van het nieuws. Hij kent Dost goed: in de jeugd van FC Emmen was Oosting trainer van Dost. "Dat kwam natuurlijk binnen. Je ziet iemand omvallen, dan schrik je enorm. Ik had al redelijk snel contact met hem dat het redelijk goed met hem was, we hebben wat appverkeer gehad", vertelt Oosting in gesprek met 1Twente.

"Ik ben blij dat het weer goed met hem gaat. We hebben een jong gezin, dat wil je gewoon niet. Voetbal is belangrijk, maar het belangrijkste is je familie en je gezin. Ik hoop dat hij weer heel goed hersteld en dan hoop ik dat hij weer op het voetbalveld gaat staan."

"Als je kijkt NEC, Dost speelde wel weer en NEC had een bepaalde tactiek op hem afgestemd. Ik vind het wel een ploeg waar je rekening mee moet houden. Ze presteren wisselvallig, maar hebben ook goede en open wedstrijden. We moeten op onze qui-vive zijn, want zo makkelijk is het niet. Ik vind dat ze wapens hebben", aldus Oosting.

"De veerkracht van de ploeg is een van de wapens. Dat heb ik ook gezegd in de stafmeeting. Ze hebben enorm veel veerkracht. Ze staan in de laatste minuut achter, maar omdat ze nog geloven in een goed resultaat halen ze nog een punt. Het zal een mooie open wedstrijd worden tussen twee goede teams", besluit Oosting, die NEC een 'onvoorspelbaar' team noemt.

Voorspel FC Twente - NEC en win onze Voetbalpool!

Appgebruikers kunnen voorspellen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties