Eerste elftal

Oosting schimmig: "Kan zijn dat er een wisseling van de wacht is"

Oosting schimmig: "Kan zijn dat er een wisseling van de wacht is"

FC Twente speelt op zondagmiddag de derby van het Oosten tegen Go Ahead Eagles. De club uit Deventer staat op plek vijf, dat is één plek onder de Tukkers. Vorig seizoen wisten de Enschedeërs in de uitwedstrijd niet te winnen, er werd met 2-0 verloren. FC Twente zal zich moeten herpakken na de verloren wedstrijd tegen PSV.

Joseph Oosting blikt vooruit op een lastige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Het is een derby, een hele mooie, ik vind dat Go Ahead Eagles thuis het goed doet. Het is zaak voor ons om daar verandering in te brengen", vertelt hij in een interview met 1twente Enschede. Dit zal moeten gebeuren met de aanpak die hij voor ogen heeft. "Met name op de manier waarop wij dat graag doen, namelijk in het voetballen."

In de wedstrijden met Youri Regeer en Alfons Sampsted in de basis verkeerde FC Twente in een goede vorm. Echter werden deze vervangen door Gijs Smal en Joshua Brenet, waarna de Tukkers zich in een wat mindere vorm bevinden. Oosting is er nog niet over uit of hij wijzigingen zal doorvoeren in de backs. "We gaan morgen nog tactisch trainen op iets, dus morgen is daar meer duidelijkheid over. Het kan zijn dat er wisseling van de wacht is, maar dat kan ook niet."

Kortom, daarover later meer. Mees Hilgers is geschorst, zijn vervanger is Alec van Hoorenbeeck. Ook moet Michel Vlap de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, hij vanwege een blessure. Mitchell van Bergen keert weer na zijn blessure weer terug in de selectie. De trainer is er zeker van dat het een lastige wedstrijd zal gaan worden. "Ik denk dat Go Ahead Eagles moeilijk te verslaan is, daarom is het voor ons een mooie uitdaging om het voor elkaar te krijgen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties