Eerste elftal

Oosting spreekt doelstelling uit: "Vind ik heel erg dapper"

Oosting spreekt doelstelling uit: "Vind ik heel erg dapper"

Twee seizoenen geleden eindigde FC Twente vierde in de eredivisie, afgelopen seizoen werden de Tukkers vijfde. Onder Joseph Oosting gaat het tot dusver zelfs nog beter dan onder Ron Jans met de derde plaats na zestien competitiewedstrijden. Ook de spelers en staf zien dat er dit seizoen veel mogelijk is en stelden tijdens het trainingskamp in Oliva een doelstelling.

"De conclusie is dat ze het beter willen doen dan vorig seizoen", vertelt Oosting in gesprek met TC Tubantia. "Dat vind ik heel erg dapper. Hebben we het slecht gedaan als we weer vijfde worden? Nee. Maar de jongens hebben de lat voor zichzelf hoger gelegd en dat is goed."

"Uit bij Hammarby voelde ik voor het eerst dat dit wel eens een mooi jaar zou kunnen worden. We zaten daar in een omgeving van haat en konden door de omstandigheden niets doen. Pröpper viel voor rust uit en Smal in de tweede helft. Op dat soort momenten zie je de ware karakters. We zijn geëindigd met een heel jong team, dat overeind bleef. Toen zag je het geloof. Er zijn kansen dit seizoen en als we die zien en er in geloven, is er veel mogelijk", ziet Oosting.

Minimaal vierde worden is dus de doelstelling. FC Twente heeft echter ambitie en gaat vol voor de derde plaats. Dan zal de ploeg wel wat moeten doen aan het aantal tegendoelpunten. "Vorig seizoen had Twente er 27 in totaal, nu staan we al op 19. Dat is teveel. Als je mee wilt doen, moet dat minder. De verdediging moeten we beter voor elkaar krijgen. Als wij aanvallen en de aanvaller verliest de bal, moeten we als team sneller doordekken. Daar valt nog veel winst te boeken. En onze stilstaande situaties zijn matig. Daarin moet het veel scherper. dat is niet alleen iets van de staf, maar ook van de spelers zelf. Daar moeten we mee aan de slag", besluit Oosting.

Tip: Volg ons nu ook op Threads! Klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties