Eerste elftal

Oosting staat voor belangrijke keuze en heeft deze vijf opties

Oosting staat voor belangrijke keuze en heeft deze vijf opties

Michal Sadílek gaat de eerste wedstrijden van het seizoen missen vanwege een blessure. Daardoor is er een in te vullen vacature op het middenveld ontstaan. Wie wordt de partner van Mathias Kjolo op het middenveld? Die vraag gaat Joseph Oosting met zijn staf de komende tijd proberen te beantwoorden. Wordt het Carel Eiting of Gijs Besselink? Of zijn er ook nog kansen voor Michel Vlap, Anass Salah-Eddine en Youri Regeer?

"We hebben een puzzel te leggen", vertelt trainer Joseph Oosting in gesprek met TC Tubantia. "Je moet op het middenveld altijd de balans tussen het voetballende gedeelte en het verdedigen bewaken. De middenvelder die wij zoeken moet kunnen pendelen, meters kunnen overbruggen, zowel aanvallend als verdedigend." Oosting verwacht op korte termijn geen nieuwe speler en richt zich volledig op de spelers die hij nu tot zijn beschikking heeft.

Oosting is niet van plan zijn systeem te wijzigen en naar een middenveld met twee tienen (aanvallende middenvelders) in plaats van twee zessen (verdedigende middenvelders) te gaan. "We kunnen wel heel dapper naar het voetballende vermogen kijken, maar op dit moment kies ik nog voor twee zessen. Dat geeft ons de juiste balans, zeker met het oog op de voorronde van de Champions League. Het is heel mooi dat we zowel tegen Motherwell en Sint Truiden veel meer de bal hebben gehad, maar we werden in beide wedstrijden wel meteen afgestraft toen we het zonder bal niet goed deden. Dat is internationaal voetbal", aldus de 52-jarige oefenmeester.

Oosting kan kiezen uit een aantal smaken. De meest voor de hand liggende opties zijn Carel Eiting en Gijs Besselink. "Carel is de voetballende middenvelder, die het spel goed kan lezen. Gijs is goed in het verdedigende. Aan de bal kan hij nog wel wat stappen zetten. De bal van A naar B krijgen gaat prima, maar je moet soms ook mensen kunnen overslaan."

Er zijn ook nog wat andere opties, maar daar lijkt Oosting minder snel voor te gaan kiezen. "Michel Vlap kan er ook spelen, maar dan moet je kijken of hij het defensief kan opbrengen. Salah-Eddine en Regeer hebben ook de kwaliteiten voor die positie, maar die hebben we in principe ingekleurd als vleugelverdedigers. Je moet altijd oppassen dat je van één probleem niet twee problemen maakt", besluit Oosting, die op de tienpositie nog een keuze kan maken tussen Sem Steijn, Michel Vlap, Daan Rots en Younes Taha.

Afgelopen weekend sloot FC Twente het eerste blok van de voorbereiding af. Na een paar vrije dagen wordt met het tweede blok gestart. Waar de nadruk de afgelopen weken nog met name lag in de belastbaarheid, komt de middenveldpuzzel de komende weken steeds meer aan bod. Oosting heeft nog bijna een maand om zijn keuze te maken, alvorens FC Twente op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus gaat aantreden in de derde voorronde van de Champions League.

Opinie: Welke middenvelder zie jij momenteel het liefst naast Kjolo? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Welke middenvelder zie jij momenteel het liefst naast Kjolo?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties