Eerste elftal

Oosting stelt fans gerust: "Als iets goed is, hoef je het niet te veranderen"

Oosting stelt fans gerust: "Als iets goed is, hoef je het niet te veranderen"

Joseph Oosting heeft op maandag 3 juli zijn eerste training begeleid als nieuwe trainer van FC Twente. De 51-jarige Emmenaar stond de hele training met een grote glimlach langs de kant. Hij wil de supporters van FC Twente geruststellen en zijn voorganger Ron Jans een groot compliment geven. Afgelopen seizoen speelde FC Twente namelijk goed voetbal, en Oosting wil voortborduren op de speelwijze van Jans.

Oosting heeft niet veel tijd om zijn selectie voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Op 27 juli staat namelijk al de eerste wedstrijd tegen Hammarby op het programma. "Als iets goed is, hoef je het niet te veranderen. We gaan voortborduren op de speelwijze die Ron Jans hier heeft neergezet. De vorige staf heeft het prima gedaan. Met name thuis was het happening zoals FC Twente speelde”, aldus Oosting in gesprek met De Telegraaf.

De selectie voor komend seizoen is ook nog niet compleet volgens het technische duo Bruggink en Streuer. "Ik vind dat we al goede spelers hebben. Spelers die het FC Twente-niveau aankunnen. Waar we wel naar kijken is dat in de leeftijdscategorie tussen de 24 en 30 relatief veel spelers zijn vertrokken. Daar wil je ook een beetje de balans in bewaren. Je kijkt ook naar een verdeling in het elftal. Welke jongens zijn sturend, welke jongens helpen om een bepaald niveau te halen", aldus Bruggink.

Met de komst van Manfred Ugalde heeft FC Twente de spitspositie ingevuld. De Costa Ricaan wordt voor circa vier miljoen overgenomen van de City Group en is daarmee de grootste aankoop sinds Ziyech in 2014.

Bruggink hoopt voor de eerste confrontatie op 27 juli tegen Hammarby nog de selectie op meerdere plekken te versterken. "De markt komt nu pas een beetje op gang, maar het liefst hebben we het voor de eerste wedstrijd tegen Hammarby voor het grootste gedeelte voor elkaar.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties