Eerste elftal

Oosting tevreden met de negen punten, maar ziet er nog wel graag een tandje bij

Oosting tevreden met de negen punten, maar ziet er nog wel graag een tandje bij

FC Twente speelde uit tegen FC Volendam zijn derde competitie wedstrijd. De overwinning kwam tot stand door een doelpunt in de eerste helft van Sem Steijn en een doelpunt in de tweede helft van Ricky van Wolfswinkel. De Volendammers scoorde niet, waardoor de einduitslag logischerwijze op 2-0 uitkwam in het voordeel van de Tukkers. Na afloop werd de trainer Joseph Oosting naar zijn mening over de wedstrijd gevraagd bij RTV Oost.

“Mijn jongens hebben het prima gedaan door in 3 wedstrijden 9 punten te behalen. Zoals je ziet vandaag kan er op voetbal technisch gebied en ook op tactisch vlak wel een tandje bij hoor. In de eerste helft zie je dat bij ons aan de linkerkant de veldbezetting niet zo goed is verzorgd, vandaar dat ook Naci Ünüvar is gebracht.” Oosting verduidelijkt de tactiek door aan te geven dat het de bedoeling was op het veld links te beginnen en dan met de crossbal rechts op het veld te eindigen. “Dat hebben wij in de tweede helft meer gedaan."

Over het wisselbeleid: “We hebben een smalle selectie, dus moet je kijken met wie je begint en met wie eindig je. Ook dit hebben we prima gedaan. Ook de jonge jongens hoor, want ik kan je wel vertellen dat de wedstrijd donderdag tegen Fenerbahce wel wat krachten heeft gekost.” Daarom is Oostingh ook wel blij met de rust komend weekend.

Co Adriaanse

Tot slot geeft Oostingh aan dat er nog wel meer in had gezeten als er in de eindfase zorgvuldiger met de kansen was omgegaan. Op de mededeling dat deze start van de competitie, de beste sinds 2011 onder Co Adriaanse, kijkt hij verbaasd: “Ah joh, ik zie het wel, we zijn pas 3 wedstrijden onderweg, sorry, maar daar ben ik echt niet mee bezig.”

Opinie: Oosting is nu al even op weg met zowel wedstrijden in Europees verband als in de Nederlandse competitie. Hoe vind jij dat hij het tot nu doet?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties