Eerste elftal

Oosting trots op reactie spelersgroep na heftig ongeluk met sfeeractie

Oosting trots op reactie spelersgroep na heftig ongeluk met sfeeractie

FC Twente heeft twee dagen na het ongeluk met de sfeeractie in Geesteren de groepstraining hervat. Door het ongeluk kon de wedstrijd niet doorgaan en komende vrijdag wordt het Schotse Motherwell FC de eerste tegenstander van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Oosting blikt terug op afgelopen zaterdag en laat weten dat het ongeluk diepe indruk heeft gemaakt op de spelersgroep.

“Zo’n oefenwedstrijd had voor beide clubs en met alle supporters erbij een heel mooie dag moeten worden”, vertelt Joseph Oosting op de clubwebsite. “Het was een prachtig spandoek en dan gebeurt er vervolgens zoiets heftigs. Je ziet de hele stellage naar beneden vallen en dan is de primaire reactie dat je met zijn allen helpt waar dat kan."

"Ik ben er trots op hoe de spelers en de staf daar meteen stonden en er alles aan gedaan hebben om de stewards en de mensen van STEVO te helpen. Het heeft op iedereen grote indruk gemaakt. Die avond heeft Arnold Bruggink de spelers ook toegesproken in de kleedkamer. Als je zoiets meemaakt moet je het bespreekbaar maken met elkaar en je gevoelens delen."

Toch moet de knop snel weer om. De spelersgroep kreeg zondag vrij en hervatte vandaag de training. "Wij moeten ons uiteindelijk weer focussen op het voetbal. De club heeft al contact gehad met een groot aantal van de supporters die gewond zijn geraakt. We hopen dat iedereen goed herstelt", besluit Oosting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties